Viltkamera

Vi leverer med Gratis 32GB minnekort av høy kvalitet
• Har du spørsmål om viltkamera eller ønsker anbefalinger?
• Ta kontakt med oss på chat, mail eller telefon 45 45 55 55!

Et viltkamera fungerer i praktisk som en vanlig kamera. Den har funksjoner som ta bilder på et ønsket sted over lengre tid fra 6 måneder og opptil ett år med et sett med batterier. Et viltkamera kan innstilles til å ta bilder i en viss tidsperiode i løpet av en dag, for eksempel 12.00 – 16.00, ellers er den inaktiv. Dette kan være nyttig for å spare på batteri og antall bilder. Et viltkamera kan ta mange bildet i et knips, vanligvis 1-3 stykker. Dette gjør at man får flere bilder av noe som beveger seg raskt. Mange viltkameraer har en innebygd LCD-skjerm slik at man kan se på, forstørre eller slette bildene direkte.

Bruksområder

Et viltkamera kan brukes til mange formål; å kartlegge et område som en forberedelse til jakt, eller å overvåke huset ditt og eiendommen din for å se hvem som kommer og går. Vanligvis brukes viltkamera til å fotografere dyrelivet, både på dagtid og om natten. Dens unike design og funksjoner gjør det mulig å bruke det for andre formål.

Når et viltkamera er montert på den valgte plasseringen, vil det overvåke all aktivitet som foregår innenfor synsfeltet til kameraet og rekkevidden til PIR-sensoren. Det fanger opp alle bevegelser, og man kan identifisere dem i detalj. Man vil også få kunnskap om området der man har plassert bildet.

MMS-funksjon

Et viltkamera med MMS-funksjonen kan sende bilder direkte på mobiltelefonen via MMS. Oppløsningen på bildene kan justeres, men er vanligvis på 640×480 piksler. Kameraet lagrer også alle bildene direkte på minnekortet, slik at ingen bilder blir “tapt”.

En ny funksjon har gjort det billigere å sende bilder. Dette skjer via GPRS, altså mobildatanettverket. Med denne funksjonen kan man sende bilder direkte fra viltkameraet til sin egen e-post, og betaler kun for mobiltrafikken som er brukt.

For å sende bilder via GPRS eller MMS-funksjonen må man ha et SIM-kort fra en mobiloperatør og legge til de riktige innstillingene på kameraet for å kunne motte MMS. Instruksjoner på hvordan dette gjøres følger med i pakken fra oss.

IR-belysning

Viltkamera kan også ta bilder og ta opp video om natten, da er det normalt å bruke infrarød lys. Lyset hjelper kameraet til å fange opp nok lys til å ta gode bilder. Denne type belysningen består vanligvis av en antall infrarøde LED-lamper som er montert foran viltkamera. Rekkevidden er varierende og ligger normalt mellom 10-15 meter. Viltkamera med IR-lys som har lengre rekkevidde vil kunne gi gode bilder på større avstander, opptil 20-25 meter.

Mange viltkameraer har nå også fått helt usynlige IR-lysdioder, også kalt “svart LED”. De har en bølgelenge utenfor det menneskelige øyet kan oppfatte, altså fra 910nm og opptil 980nm. Denne type IR lysdioder har en kortere rekkevidde enn de “vanlige” IR lys. Fordelen med dette er ikke avgir noen lys som blir oppfattet av det menneskelig øyet i det hele tatt når kameraet tar bilder om natten.

Nesten alle viltkameraer på markedet har en automatisk dag/natt-sensor som automatisk skifter til infrarød lys når lyset er for svakt til å ta gode bilder. Dette skjer automatisk uten at man trenger å innstille det.

Trigger hastighet

Trigger hastigheten for et viltkamera varierer mellom ca 0.15 – til flere sekunder. En kortere triggertid vil normalt gjøre at du får med mer av hva som skjer foran kameraet. Det er stor variasjon. Browning er av de raskeste på markedet. Et viltkamera kan også programmeres til pause  etter at et bilde er tatt. I denne sammenhengen betyr forsinkelse at kameraet vil ignorere all bevegelse for den innstilte tiden, og kameraet blir aktiv etter det.  Dette er en effektiv måte å hindre kameraet tar for mye bilder hvis det er stor aktivitet foran den.

Oppløsning

De fleste viltkameraene kan innstilles til en bildeoppløsning man foretrekker. Om kameraet kan ta 8 megapiksler bilder, kan det ofte ta bilder i 8MP eller nå helt opp i over 20MP. Dette er først og fremt for å spare plass på minnekortet.

Nesten alle viltkameraer kan også ta opp videosnutter. Lengden på disse kan variere fra 1 sekund til 60 sekunder. Ofte finnes det en zoom-funksjon for å se nærmere på bildene direkte på LCD-skjermen, kan dette være greit hvis man ønsker å undersøke detaljene. Videosnutter kan også ha ulike oppløsning slik som bilder. De beste viltkameraene kan ta opp Full HD-oppløsning, altså 1920×1080 piksler. Lavere oppløsninger innebærer lavere kvalitet som HD 1280×720 eller SVGA 640×480 piksler. Videoopptak bruker jo mer batteri. Da kan det være lurt å bruke et programmert tidsintervall for å unngå for mye batteribruk.

Batterilevetid

Et viltkameras batterilevetid er normalt i et par måneder og opptil ett år. Batterilevetiden er også bestemt av kvaliteten på batteriene, om videoopptak brukes, samt værforholdene. I ekstrem kulde kan batterilevetiden reduseres betraktelig. Når batterinivået blir lavt så indikeres dette ofte av viltkamera i LCD-displayet eller at kameraet sender SMS med informasjonen.

Ekstern strømkilde

Mange viltkameraer kan nå også kobles til en ekstern strømkilde 6-12V. Dette gjør det mulig å ha et aktiv viltkamera over lengre perioder av gangen og eliminerer behovet for batterier. Når et viltkamera som er utstyrt med både ekstern strømkilde og batterier, vil den eksterne strømkilden være første prioritet. Batteriet vil være en slags backup-strøm.

Passordbeskyttelse

De fleste viltkamera har en form for passordbeskyttelse som kan settes for å hindre uvedkommende i å få tilgang på kameraet. Vi anbefaler at man bruker denne funksjonen med forsiktighet, ellers er det lett å låse kameraet helt hvis man glemmer passordet. Da må man normalt returnere den til fabrikken for å gjenopprette kameraet.

 • Salg!

  Browning Strike Force Pro XD Dual Lens Viltkamera – 24MP, Rekkevidde natt 36m

  2 490 kr
 • Browning Patriot – Military grade sensor, Dual Lens, 1080FHD 60fps – 24MP bilder, Rekkevidde natt 27m

  2 790 kr
 • Salg!

  Browning Recon Force Edge – Ekte 4K 30fps, 1080P 60fps – 32MP bilder, Rekkevidde natt 24m

  2 990 kr
 • Browning Spec Ops Advantage Viltkamera – 20 MP, Rekkevidde natt 24m, No Glow, 1080p 60fps

  3 190 kr
 • Browning Dark Ops Pro XD Dual Lens Viltkamera – 24MP, No Glow, Rekkevidde natt 24m, 1080p

  3 490 kr
 • Browning Dark Ops Pro XD Dual Lens Viltkamera – 24MP, No Glow, Rekkevidde natt 24m, 1080p

  3 490 kr
 • Browning Strike Force HD PRO X Viltkamera – 20MP, Rekkevidde natt 36m

  2 990 kr
 • Browning Dark OPS Pro X – 20MP, Rekkevidde 24m

  2 790 kr
 • Browning Defender 850 Viltkamera – 20MP, Rekkevidde natt 36m, Bluetooth/WiFi, 1080p

  3 890 kr
 • Solcelle og Batteripakke til Browning og 12V Viltkamera

  1 499 kr
 • Browning Trefeste

  395 kr
 • Browning Batteripakke

  495 kr
 • Sikkerhetskasse til Browning – Spec OPS, Recon Force 4K og Dark OPS

  595 kr
 • Sikkerhetskasse til Browning – Strike Force, Command Ops

  595 kr
 • Strømkabel til Browning Viltkamera med 12V DC plug

  199 kr
 • Transcend microSDXC 300S 32GB Class 10 UHS-I U1

  299 kr
 • Transcend microSDXC 128GB Class 10 UHS-I U3 4K

  499 kr
 • Transcend microSDXC 300S 64GB Class 10 UHS-I U1

  329 kr

Viser alle 18 resultater