Viltkamera


Vi leverer med Gratis 32GB viltkamera egnet minnekort
• Har du spørsmål om viltkamera eller ønsker anbefalinger?
• Ta kontakt med oss på chat, mail eller telefon 45 45 55 55!

Et viltkamera fungerer i praktisk som en vanlig kamera. Den har funksjoner som ta bilder på et ønsket sted over lengre tid fra 6 måneder og opptil ett år med et sett med batterier. Et viltkamera kan innstilles til å ta bilder i en viss tidsperiode i løpet av en dag, for eksempel 12.00 – 16.00, ellers er den inaktiv. Dette kan være nyttig for å spare på batteri og antall bilder. Et viltkamera kan ta mange bildet i et knips, vanligvis 1-3 stykker. Dette gjør at man får flere bilder av noe som beveger seg raskt. Mange viltkameraer har en innebygd LCD-skjerm slik at man kan se på, forstørre eller slette bildene direkte.

btc-5hde-1Bruksområder

Et viltkamera kan brukes til mange formål; å kartlegge et område som en forberedelse til jakt, eller å overvåke huset ditt og eiendommen din for å se hvem som kommer og går. Vanligvis brukes viltkamera til å fotografere dyrelivet, både på dagtid og om natten. Dens unike design og funksjoner gjør det mulig å bruke det for andre formål.

Når et viltkamera er montert på den valgte plasseringen, vil det overvåke all aktivitet som foregår innenfor synsfeltet til kameraet og rekkevidden til PIR-sensoren. Det fanger opp alle bevegelser, og man kan identifisere dem i detalj. Man vil også få kunnskap om området der man har plassert bildet.

MMS-funksjon

Et viltkamera med MMS-funksjonen kan sende bilder direkte på mobiltelefonen via MMS. Oppløsningen på bildene kan justeres, men er vanligvis på 640×480 piksler. Kameraet lagrer også alle bildene direkte på minnekortet, slik at ingen bilder blir “tapt”.

En ny funksjon har gjort det billigere å sende bilder. Dette skjer via GPRS, altså mobildatanettverket. Med denne funksjonen kan man sende bilder direkte fra viltkameraet til sin egen e-post, og betaler kun for mobiltrafikken som er brukt.

For å sende bilder via GPRS eller MMS-funksjonen må man ha et SIM-kort fra en mobiloperatør og legge til de riktige innstillingene på kameraet for å kunne motte MMS. Instruksjoner på hvordan dette gjøres følger med i pakken fra oss.

IR-belysning

Viltkamera kan også ta bilder og ta opp video om natten, da er det normalt å bruke infrarød lys. Lyset hjelper kameraet til å fange opp nok lys til å ta gode bilder. Denne type belysningen består vanligvis av en antall infrarøde LED-lamper som er montert foran viltkamera. Rekkevidden er varierende og ligger normalt mellom 10-15 meter. Viltkamera med IR-lys som har lengre rekkevidde vil kunne gi gode bilder på større avstander, opptil 20-25 meter.

Mange viltkameraer har nå også fått helt usynlige IR-lysdioder, også kalt “svart LED”. De har en bølgelenge utenfor det menneskelige øyet kan oppfatte, altså fra 910nm og opptil 980nm. Denne type IR lysdioder har en kortere rekkevidde enn de “vanlige” IR lys. Fordelen med dette er ikke avgir noen lys som blir oppfattet av det menneskelig øyet i det hele tatt når kameraet tar bilder om natten.

Nesten alle viltkameraer på markedet har en automatisk dag/natt-sensor som automatisk skifter til infrarød lys når lyset er for svakt til å ta gode bilder. Dette skjer automatisk uten at man trenger å innstille det.

Avtrykkerhastighet

Avtrykkerhastigheten for et viltkamera varierer mellom ca 0.4 – 1.5 sekunder. En kortere avtrykkertid gir bilder som er nøyaktig av det skjer foran kameraet. I dag har de fleste viltkameraene en avtrekkertid på 0.4 – 1.0 sekunder. Et viltkamera kan også programmeres med forsinkelse i avtrekkertiden fra 1 sekund og opptil 60 minutter. I denne sammenhengen betyr forsinkelse at kameraet vil ignorere all bevegelse for den innstilte tiden, og kameraet blir aktiv etter det.  Dette er en effektiv måte å hindre kameraet tar for mye bilder hvis det er stor aktivitet foran den.

Oppløsning

De fleste viltkameraene kan innstilles til en bildeoppløsning man foretrekker. Om kameraet kan ta 8 megapiksler bilder, kan det ofte ta bilder i 5MP eller 3MP. Dette er først og fremt for å spare plass på minnekortet.

Nesten alle viltkameraer kan også ta opp videosnutter. Lengden på disse kan variere fra 1 sekund til 60 sekunder. Ofte finnes det en zoom-funksjon for å se nærmere på bildene direkte på LCD-skjermen, kan dette være greit hvis man ønsker å undersøke detaljene. Videosnutter kan også ha ulike oppløsning slik som bilder. De beste viltkameraene kan ta opp Full HD-oppløsning, altså 1920×1080 piksler. Lavere oppløsninger innebærer lavere kvalitet som HD 1280×720 eller SVGA 640×480 piksler. Videoopptak bruker jo mer batteri. Da kan det være lurt å bruke et programmert tidsintervall for å unngå for mye batteribruk.

Batterilevetid

Et viltkameras batterilevetid er normalt i et par måneder og opptil ett år. Batterilevetiden er også bestemt av kvaliteten på batteriene, om videoopptak brukes, samt værforholdene. I ekstrem kulde kan batterilevetiden reduseres betraktelig. Når batterinivået blir lavt så indikeres dette ofte av viltkamera i LCD-displayet eller at kameraet sender SMS med informasjonen.

Ekstern strømkilde

Mange viltkameraer kan nå også kobles til en ekstern strømkilde 6-12V. Dette gjør det mulig å ha et aktiv viltkamera over lengre perioder av gangen og eliminerer behovet for batterier. Når et viltkamera som er utstyrt med både ekstern strømkilde og batterier, vil den eksterne strømkilden være første prioritet. Batteriet vil være en slags backup-strøm.

Passordbeskyttelse

De fleste viltkamera har en form for passordbeskyttelse som kan settes for å hindre uvedkommende i å få tilgang på kameraet. Vi anbefaler at man bruker denne funksjonen med forsiktighet, ellers er det lett å låse kameraet helt hvis man glemmer passordet. Da må man normalt returnere den til fabrikken for å gjenopprette kameraet.

 • Salg!

  Browning Strike Force Pro HD Viltkamera – 18MP, Rekkevidde natt 36m

  2 590 kr 2 290 kr
 • Browning Spec Ops Advantage Viltkamera – 20 MP, Rekkevidde natt 24m, No Glow, 1080p 60fps

  2 890 kr
 • Salg!

  Browning Recon Force 4K UHD – 32MP, Rekkevidde natt 30m

  3 890 kr 3 490 kr
 • Browning Dark Ops Pro XD Dual Lens Viltkamera – 24MP, No Glow, Rekkevidde natt 24m, 1080p

  3 490 kr
 • Browning Dark OPS Pro – 18MP

  2 490 kr
 • Browning Defender 850 Viltkamera – 20MP, Rekkevidde natt 36m, Bluetooth/WiFi, 1080p

  3 890 kr
 • Browning Command Ops Pro Viltkamera – 14MP, Rekkevidde 21m

  1 490 kr
 • Browning HD Sikkerhetskamera – 10 MP, Rekkevidde natt 21m, No Glow

  2 290 kr
 • Sikkerhetskasse til Browning

  495 kr
 • Browning Trefeste

  395 kr
 • Browning Batteripakke

  495 kr
 • Sikkerhetskasse til LTL Acorn 5310WMG

  495 kr
 • Bushnell Sikkerhetskasse

  495 kr
 • Ltl Acorn Batterilader til Lithium 18650

  495 kr
 • Samsung microSDXC EVO+ 128GB Minnekort

  879 kr
 • Samsung microSDXC EVO+ 64GB Minnekort

  590 kr
 • Sikkerhetskasse til LTL Acorn 6511MG-4G

  490 kr
 • Demovare: Browning Strike Force 850HD Viltkamera – 16MP

  2 290 kr
 • Sandisk Ultra microSDHC Class 10, 16GB Minnekort

  199 kr

Viser alle 19 resultater