Kikkert Test

Ser du etter en teleskopkikkert/spotting scope test? Klikk her for å gå til vår spotting scope test. 

I denne testen tar vi for oss 11 forskjellige kikkerter i forskjellige prisklasser. Terningkastet er gitt relativt til prisklassen til hver enkelt kikkert.

Vi er også selger av kikkerter, men vi har gjort vårt beste for å være objektive i våre tester. Vi oppfordrer våre kunder til å oppsøke andre tester, men tror med sikkerhet at andre anmeldere deler våre opplevelser.


 

ProView HR (High Resolution) 8-21x Zoom

Pris: kr 1490.00 Klikk her for å se ProView HR 8-21x Zoom

Noen ganger er det lov å la seg begeistre! ProView HR 8-21x zoom er kort sagt en kikkert med optikk i toppklasse med en veldig gunstig pris. Lyst og skarpt bilde på alle zoomnivåer (sjeldent), god konstruksjon og muligheter til å sette på stativ for å få den beste opplevelsen ut av de høyeste zoomnivåene. Fargegjengivelsen er også svært god. På mange kikkerter kan det ofte være en høy fargeforstyrrelse, at f.eks det å se på en fargerik fugl blir mer blass gjennom kikkerten. Men i ProView HR  å se på fugler med kikkert får man med seg hele fargedrakten.

ProView HR 8-21x Zoom imponerer! Den oppleves som sterkere optisk enn konkurrenter som Nikon Aculon og det til en betydelig bedre pris. Konstruksjon er av høy kvalitet og dette er en kikkert som virkelig gir godfølelsen når du har den i hendene. 

 

Bresser Hunter Serien

Pris: kr 790.00-1290- Klikk her for å se vårt utvalg av Bresser Hunter modeller

Bresser Hunter er en serie med kikkerter som gir svært mye for pengene. Utvendig er kikkertene trukket i et gummiliknende materiale som gir et godt sikkert grep. Belegget gjør også at kikkerten tåler å bli lagt på harde underlag uten å få riper. Kikkertene gir en svært god fargegjengivelse og optisk forvrengningene er på et lavt nivå. Bresser Hunder 8-24×50  zoom er vår skarpeste zoom kikkert. Hunter modellene er litt lettere enn Nikon Aculon. På tur vil dette oppleves som praktisk. Kikkert som forstørrer i området 16-24x, slik som Bresser Hunter 8-24×50 , gir ofte best resultat ved å fokusere sakte.

Det er også festemuligheter til tripod og stativ. Dette kan være veldig nyttig dersom du skal se på objekter lenge eller på stor avstand med høy forstørrelse.

Alt i alt er Hunter serien noen av markedets beste kjøp når man ser på pris-ytelse. 

 


Bresser Astro 20×80

Pris: kr 1790 – Klikk her for å lese mer om Bresser Astro

Bresser Astro er perfekt til observasjoner på lange avstander. Med de store linseåpningene på hele 8 cm (20×80) ser du mer i mørke områder. Kikkerten har fått navnet Astro da den også er svært egnet til å se på stjernebilder og planeter i vårt solsystem. Kikkerten kommer med flerlags BaK-4 optikk, en type glass som gir en nøyaktig fargegjengivelse uten merkbare forstyrrelser. Kikkerten oppleves som svært skarp.

Der andre kikkerter med mindre linseåpning viser kun mørke områder kan Bresser Astro ofte vise detaljer. Kikkerten egner seg best på stativ på grunn av størrelsen og vekten.

 

 


Nikon Aculon A211

Pris: kr 1049.00-1990- Klikk her for å se vårt utvalg av Nikon Aculon A211 modeller

Nikon Aculon A211 er en serie med kikkerter for naturelskerene. Kikkertene ser bra ut, er meget slitesterke og high end modellene kommer med justerbar zoom. Dette gjør kikkertene til produkter som kan brukes til en lang rekke formål. Kikkertene med justerbar zoom gjør kikkertene utmerkede til en rekke forskjellige formål (dyretitting, maritime formål, fugletitting). Kikkertene med fast avstand holder samme kvaliteten og befinner seg i en litt rimeligere prisklasse.

Om du kjøper Nikon Aculon serien vil du få et kvalitetsprodukt til en rimelig penge.


Bresser Special Hunt

Pris: kr 2290 – Klikk her for å lese mer om Bresser Special Hunt

Bresser Special Hunt er en kikkert spesialtilpasset for jakt. Den har en stor linseåpning 6,3 cm uten for stor forstørrelse. Dette hjelper deg til å få svært god oversikt under dårlige lysforhold. I skumring slår denne kikkerter resten av vårt bærbare utvalg.

Utvendig er kikkertene trukket i et gummiliknende materiale som gir et godt sikkert grep. Det er en pris gunstig kikkert laget for bruk utendørs. Den har et ergonomisk hus som sikrer et godt grep om kikkerten selv om du bruker hansker.

 

 


Bresser Condor Serien

Pris: kr 1990-2290 – Klikk her for å se vårt utvalg av Bresser Condor modeller

Bresser Condor er en alsidig vanntett kikkert, egnet for alt fra jakt, naturobservasjoner til båtliv. Den veier mindre enn Hunter serien som følge av oppbyggingen. Den er også mer optisk avansert og har litt lavere optisk forvrengning. Dette er et kvalitetsprodukt. Kikkerten kommer med multi-coated BaK-4 glass som gir en nøyaktig fargegjengivning og slipper gjennom mer lys uten forstyrrelser av bilde.

Dette er kikkerten for de som ønsker en lett anvendelig kikkert av høy kvalitet i under alle værforhold.

 

 


 

 

bushnellPower2

Bushnell Powerview 10×50

Pris: kr1,490.00 – Klikk her for å kjøpe

Dette er en kikkert som fokuserer godt på objekter i bevegelse. Å sette opp kikkerten gikk kjapt og enkelt, noe som var greit da vi gjerne ville komme igang.

Som navnet antyder er dette en veldig sterk kikkert. Den er definitivt best egnet til å se på ting på lang avstand. Dersom du planlegger å bruke kikkerten til å observere ting på kortere avstand er det andre modeller vi testet som er bedre egnet.

Å justere fokus var enkelt og raskt, og det gikk helt greit å gjøre det uten å miste det vi så på. Ettersom kikkerten forstørrer 20 ganger kunne det allikevel være vanskelig å holde kikkerten stabilt nok.

Alt i alt er dette en god kikkert for prisen om du er ute etter en sterk kikkert til å observere ting fra lang avstand. Terningkast 5.


Bushnell Fusion 8X32 1600 ARC

Pris: kr12,190.00

Som en av toppmodellene i Bushnell-sortimentet var dette en modell vi var spente på. Konklusjonen er: Den lever omtrent opp til forventningene.

Avstandsmåleren er rett og slett en av de beste vi har brukt. Den funker utrolig bra både på 10 meters avstand og 1.5 kilometer. Avstandene den målte var spot on, og til denne prisen er vi rimelig imponert over det.

Glassene i kikkerten er også gode. Om vi skal sammenlikne med en kikkert fra for eksempel Zeiss eller Swarkovski vil ikke denne nå helt opp, men til en brøkdel av prisen er ikke kvaliteten verst i det hele tatt.

 Terningkast 5


 

Zeiss Victory RF 10×45 T

Pris: kr23,900.00

 Dette var definitivt det produktet vi var aller mest spent på, og det er vanskelig å si tydelig nok hvor godt kikkerten levde opp til forventningene. Dette er sannsynligvis en av de aller beste kikkertene og avstandsmålerene du kan kjøpe for penger.

Avstandsmålingene var presise og raske. Glasset var krystallklart. Selv måten kikkerten lå i hånden var en kilde til opprømmelse. Det er rett og slett vanskelig å komme med et negativt aspekt ved denne kikkerten.


 

Bushnell Marine 7×50 Porro

Pris: kr5,190.00

Hvis du tenker å bruke kikkerten din ute på sjøen er dette en kandidat du bør vurdere seriøst. Det kommer tydelig fram at denne kikkerten er designet fra bunnen av til bruk på havet.

Kikkerten ligger godt i hendene, og overflaten består i stor grad av beskyttende gummi, som både gjør den enkel å holde og forhindrer skader om du skulle miste den i gulvet. Som en marinekikkert skal har den et sentralt fokus, og egner seg godt til badevakter, sjømenn og andre som skulle befinne seg nær havet.

Vi er virkelig imponert over optikken i denne kikkerten. I denne prisklassen skiller den seg virkelig ut, og vil definitivt være et godt kjøp hvis du er ute etter en god kikkert til en god pris, selv hvis du ikke har tenkt deg i nærheten av havet.

Kompasset funker, men som alle digitale kompasser vil det kunne gi feilaktige målinger dersom det er elektronikk i nærheten.

Vi testet også vanntettheten, og etter å ha tørket av linsene fungerte det akkurat like godt etter å ha blitt vått.

Alt i alt en flott kikkert for pengene. Terningkast 5.


bushnellPerma

Bushnell Perma Focus 8×32

Pris: kr990.00

En ting som blir tydelig når man tester kikkerter er at man får det man betaler for. Dette er testens billigste kikkert, noe som gjenspeiles i kvaliteten.

Konseptet med Perma Focus er at du bare skal kunne løfte kikkerten opp til øynene dine, og den skal umiddelbart være i fokus. Dette fungerer middels bra. Dette er en kikkert som kan brukes midt på dagen, når det er lyst. For kveldsaktiviteter eller innendørsbruk blir denne rett og slett for mørk.

Et annet problem med kikkerten er for de som bruker briller. Det lar seg rett og slett ikke gjøre å bruke kikkerten på en behagelig måte mens du har på brillene. Dette har ikke vært et betydelig problem med noen av de andre kikkertene i testen.

Dersom du planlegger å bruke kikkerten på kort avstand, uten briller, midt på dagen og med et lavt budsjett kan dette være kikkerten for deg. I alle andre tilfeller vil vi anbefale å kjøpe en litt dyrere kikkert. Terningkast 3.


bushnellelite

Bushnell Legend 10X26

Pris: kr2,245.00

Dette er en kraftig kikkert som gir et stort, klart bilde med gode farger. Denne er ikke så wide-range, så om det er viktig for deg bør du styre unna denne modellen.

I likhet med Bushwell Powerview er dette en veldig kraftig kikkert, så det kan være vanskelig å holde bildet stabilt. Dette er ikke den ideelle modellen hvis du skal se på ting som beveger seg raskt.

Til å se på dyr eller fugler som ikke beveger seg så mye, sport uten så mye rask handling eller på operaen er dette en fin kikkert til en overkommelig pris. Terningkast 4.