DAB+ Radio Test 2019 - Årets Toppmodeller

I denne DAB radio testen tar vi for oss en håndfull DAB radioer i forskjellige prisklasser. Vi testet radioene med fokus på lyd, brukervennlighet og generell kvalitetsfølelse. Terningkastet er gitt relativt til prisklassen til hver enkelt DAB-radio. Alle våre bord radioer har norske menyer.

Vi gjort vårt beste for å være objektive i testen. Vi oppfordrer våre kunder til å oppsøke andre tester, men tror med sikkerhet at andre anmeldere deler våre opplevelser.


TechniSat DigitRadio 450

Fordeler: Herlig lyd, DAB+ radio, WiFi, internettradio og bluetooth. Fjernkontroll følger med. Denne radioen er lettbetjent.
Ulempe: Lite å utsette her!

 

 

Klikk her for å kjøpe – Pris: 2290,- 

En fantastisk radio! Herlig lydkvalitet, nyttig funksjonalitet og enkel å bruke. Vi kårer DigitRadio 450 til testvinneren i vår test og gir den terningkast 6.

TechniSat DigitRadio 450 er en DAB-radio for det moderne hjem. Radioen er i hvit pianolakk med sølvfront eller i sort/antrasitt som vist nedenfor. To store hjul er tydelig fremhevet for justering av lydnivå og kanaler. Radioen finnes også i sort variant som heller mot koksgrå. Den er stilig.

Radioen støtter DAB+, Internettradio over WiFi og avspilling via Bluetooth (iOS og Android).  I tillegg har den en AUX-inngang som tillater enheten å bli brukt som en vanlig analog høyttaler. Bluetooth funksjonaliteten, oppleves som svært lett å bruke. Det er også mulig å favorisere 10 kanaler både for DAB+ og Internettradio som gjør at man slipper å bla. igjennom den store kanallisten.

Lydkvaliteten er den klart beste vi har opplevd i forhold til andre radioer, og står sterkt i forhold til rene høyttalere vi har testet.  I likhet med DigitaRadio 400 gir den tydelig mellomtone på tale og musikk. Med sine to høyttalere gir radioen en bedre romfølelse og tydelighet på grunn av stereo effekten. Høyttalerne på radioen er så gode at radioen kan benyttes som en svært god standalone stereohøyttaler. Det finnes ferdigprogrammerte lydmoduser som gir deg det lydbildet du foretrekker til ditt bruk – som f.eks. vekt på stemmer, rytmer(bass) eller instrumenter. Denne enheten gir klar forskjell ved valg av lydmodus.

TechniSat DigitRadio 450 er en DAB-radio i et moderne design med liten nostalgisk vri. Den er lett i bruk og kommer med fantastisk lyd. Applaus!

 

Imperial i200

 

Fordeler: DAB+ og WiFi internettradio. Fjernkontroll følger med. Meget god balansert lyd for pengene. En radio som passer i en stue og større rom.

Ulempe: Spiller ikke høyt nok til ungdomsfest.

Klikk her for å kjøpe – Pris: 1649,-

Imperial i200 er en komplett rimelig radio med behagelig  lyd. Etter å ha solgt denne radioen en periode har vi fått tilbakemelding som «kjempefornøyd». Vi anbefaler derfor dette produktet.

Imperial DABMAN i200 er en komplett radio, som både DAB/DAB+, nettradio og kan fungere som ekstern høyttaler. Den er en stilren og moderne. Med sine to høyttalere fyller den et større rom som f.eks stue lett. De to høyttalere gir også en bedre romfølelse og tydelighet på grunn av stereo effekten. Kvaliteten på radioen er meget bra. Vi har fått tilbakemelding om svært godt mottak.

I daglig bruk vil det store hjulet benyttes til volum eller bla ved å trykke det inn. Selve hjulet og knappene gir kvalitetsfølelse. Alternativt finnes fjernkontrollen. MODE-knappen går at du enkelt bytter mellom nettradio, DAB+/, musikkspiller eller som eksterne høyttaler.

Høyttalerne gir en utrolig god balansert lyd. Bassen overdøver ikke diskanten. Denne høyttaleren spiller høyt, men ikke like høyt som Technisat 450. Det finnes ferdigprogrammerte lydmoduser som gir deg det lydbildet du foretrekker til ditt bruk – som f.eks. vekt på stemmer, rytmer(bass) eller instrumenter. Det er hørbar forskjell ved valg av lydmodus, men dette var ikke så markant for oss.

Imperial DABMAN i200 er en stilren komplett radiopakke. Radioen passer perfekt hvor som helst i huset. Den er enkelt å bruke og lyden er balansert. Vi anbefaler dette produktet. Produktet er også testet i Tyskland av et anerkjent blad og fikk karakteren svært god.


 

Imperial DABMAN 100

 

Fordeler: Fylldig og behagelig lyd, god brukervennlighet, automatisk søk av kanaler. DAB+. Fjernkontroll følger med. Ypperlig som radio i små rom.

Ulempe: Passer best i mindre rom.

 

 

Klikk her for å kjøpe – Pris ved test: 1190,-

Imperial DABMAN 100 er en elegant DAB-radio for den moderne hjem. Enkel å bruke, fylldig og behagelig lyd.

Imperial 100 er en elegant DAB-radio med moderne karakteristika for den moderne hjem. Radio er bygget opp av en solid trekasse i matt hvitfarge. Svart front med moderne knapper og stort hjul. På baksiden finner man både USB-og AUX-inngang. Radioen finnes også i sort og tre finish.

Radio er enkelt å bruke. Det meste av menystyringen skjer ved hjelp av det store hjulet. I daglig bruk vil det store hjulet benyttes til volum eller bla ved å trykke det inn. Du kan lagre favoritt kanaler.

Høyttaleren gir klar og fyldig lyd. Bassfleksen gir god bass, men går ikke like dypt som TechniSat 400.

Imperial 100 er en stilren DAB radio. Radioen passer godt i mindre rom. Den sprer lyden godt. Den er enkelt å bruke.


 

Imperial DABMAN 30

 

Fordeler: Liten og Plasseringsvennlig, God lyd, Alarm-funksjon. Kan brukes som ekstern høyttaler.

Ulempe: Kun to linjer på display, mangler fjernkontroll.

 

Klikk her for å kjøpe – Pris ved test: 849,-

Imperial DABMAN 30 er en enkel radio i et tidløst retrodesign for hytte og kjøkkenet. Enkel å bruke og god lyd for prisen.

Imperial DABMAN 30 er en digital radio med retrodesign fra 70-tallet. Radio passer meget godt for hytta og kjøkkenet, men også mulig å bruke andre steder. Radio er bygget opp av en solid trekasse og front av børstet aluminium med monohøyttaler. På baksiden finner man antennepisk og muligheten å bruke radio som ekstern høyttaler via AUX-inngang. De små vri knottene er tydelig merket, en for volum og en for tuning. Mellom dem finner vi knapper. Ovenfor dem er displayet plassert. Radio gir fra seg et inntrykk av solid kvalitet og brukervennlighet.

Å bruke radio er like enkelt som man forventer. Trykk på Power-knappen og du hører på radiokanalen man hørte sist gang. Trykker du på Scan-knappen finner den alle tilgjengelige radiokanaler på DAB nettet. Skifting av kanaler kan gjøres med vri knotten eller forhåndsinnstilte knapper. Du bytter enkelt mellom DAB og AUX ved å trykke DAB/FM/AUX-knappen. Du kan favorisere opptil 10 DAB-kanaler enkelt og man spiller å bla gjennom den lange listen hele tiden.

Display er tydelig og klart. Teksten gir informasjon med kanal, radiotype, klokke og dato. Høyttaleren er kraftig for å være liten, og gir fin lyd. Bassfleksen gir god bass, men går ikke like dypt som de andre radioene i testen. Dette kjennetegner ofte de minste radioene.

Imperial DABMANN 30 er en enkel DAB-radio i en tidløst retrodesign fra 70-tallet. Radio passer på hytten eller på kjøkkenet. Den er enkelt å bruke, og lyden er god for prisen.


TechniSat DigitRadio 400

 

Fordeler: Knallgod lyd, mange funksjoner, enkel å bruke. Fjernkontroll følger med. Bord radio i toppklasse.

Ulemper:  En litt dyrere radio

 

 

Klikk her for å kjøpe – Pris ved test: 1790,-

En fantastisk radio med mange herlige funksjoner og knallgod lyd. Anbefales!

TechniSat DigitRadio 400 er også en internettradio. Radio passet godt særlig for kjøkkenet eller stua, og ikke minst hytta. Det er også mulig å bruke andre steder. Radioen er bygget opp av en solid trekasse og sølvfront med monohøyttaler. To store hjul er tydelig fremhevet.

Den er mange funksjoner i denne radioen. Her finner man DAB+radio, internettradio, og bruke radioen som ekstern høyttaler via AUX-inngangen, Bluetooth eller musikkbiblioteket som ligger på hjemmenettverket. Det er enkelt å bruke radioen med disse funksjonene. Det mest interessante er internettradioen der man hører på alle tilgjengelig kanaler på nettet. Det er mulig å favorisere kanaler slik som andre radio vi har testet.

Skjermen er tydelig og klar. Teksten gir informasjon med kanal og programnavn, radiotype og klokke. Det er også mulig å endre informasjonstype ved å klikke på INFO-knappen.

Lydkvaliteten fra DigitRadio 400 er overlegent bedre enn de andre. Den gir en herlig klang, med tydelig mellomtone på tale og musikk. Bassen er god, og slåes kun av storebroren 450 med to høyttalere. Denne radioen er så dynamisk at den innebygde lydmikseren gir deg hørbare klangforskjeller. Du kan dermed velge den klangen som det passer deg best.

TechniSat DigitRadio 400 er lett å betjene og kommer med mange muligheter som dekker det meste av behov. Lydkvaliteten er knallgod.

Testen er revidert etter erfaringer og tilbakemeldinger 29.11.2017