Kokeplate

Våre kokeplate-toppmodeller ser du under. Platene tilbyr en svært høy grad av temperaturpresisjon.

Oppsummering: Du får det du betaler for. Induksjonskokeplater gir deg presis temperaturkontroll, rask oppvarming og økt sikkert. Keramiske plater er rimeligere, men har noe mindre presis temperaturregulering. Metallkokeplater er de billigste, men kommer dårligst ut i de fleste kvalitetsmål.

Hastighet og Bruk

Keramisk kokeplate

En keramisk plate bruker tid på å varme seg opp og det vil være et varmetap mellom den plata og kokekaret, det tar også tid før plata er kald igjen etter bruk. For en metallplate tar dette enda lenger tid. En induksjonskokeplate varmer kjelen svært raskt, som følge av at kjelen varmes direkte, og ikke via platen.

Det å kunne regulere temperatur raskt er viktig når du driver med nøyaktig matlaging. Den keramiske platen bruker tid på å regulere temperatur, og metallplate enda lenger. Med induksjonsplate justeres temperaturen raskt, som gir deg muligheten til å styre temperaturen presist.

Hvordan knapper og moduser som finnes til produktene er ofte sammenhengende med pris. De billigste kokeplatene har som oftest kun mulighet til å regulere temperaturen mellom minimum og maks. Dyrere produkter lar deg justere etter både temperatur og effekt, samt andre egenskaper som tidtaker, og at de skrur seg av automatisk. Da slipper man å passe tiden og bekymre seg over om man husket å skru av kokeplaten.

Utsyr

Symbolet for induksjon

Induksjonsplater krever en spesifikk underflate på kjøkkenutstyret, mens metall og keramiske plater fungerer med så å si alle kjeler og panner. Er du usikker kan du teste ved å holde en magnet mot kjelen, hvis den sitter så er kjelen egnet for induksjonsplate. Nye kjeler er ofte også merket med symbolet for induksjon. Keramiske plater og metallplater fungerer best med kjeler med flate bunner, slik at mest mulig overflate er i kontakt, som vil redusere oppvarmingstiden.

Rengjøring

Platene er relativt enkle å rengjøre da de ikke har sprekker og gliper der maten kan ramle ned. Men siden metall og keramiske plater blir så varme kan maten bakes inn i overflaten hvis den ikke fjernes raskt, som gjør rengjøringen vanskeligere. Dette er en utfordring man ikke får med induksjonsplater da det kun her er selve kjelen som blir varm og ikke platas overflate.

Sikkerhet

Induksjonskokeplate

Har man små barn er det ideelt med en induksjonsplate. Varmen forsvinner raskt med en gang kjelen tas av platen, i utgangspunktet skal man ikke en gang trenge å skru av platen for at den blir kald (men skru av alt kjøkkenutstyr etter bruk). Da sørger man for at de små ikke brenner seg på hendene skulle de komme borti. Keramiske plater bruker en stund på å kjøle seg ned, mange av dem har dog lys som indikerer at platen fortsatt er varm. Metallkokeplater bruker enda lenger tid på å kjøle seg ned, så det må man være obs på.

Kostnad

Det er en forskjell i pris og strømforbruk mellom metallkokeplater, keramiske plater og induksjonskokeplater. Faktorer som temperaturjustering, oppvarmingstid, sikkerhet og brukshastighet er lurt å ta i betraktning når man velger kokeplate. Ofte sier man at induksjonskokeplater er dyrere i innkjøp, men er en fremtidsrettet løsning som kan spare deg både tid og penger, samt tilby en enklere og tilpasset matlaging.

Metallkokeplate

  • Salg!

    Girmi Dobbel Induksjonskokeplate

    990 kr

Viser det ene resultatet