Innledning

Vi ønsker med denne testen å få frem kvaliteten og forskjellene på båt kikkerter. Vi har sammenliknet Bresser 7×50 Topaz, ProView 7×50 Precision og ProView 7×50 Compact.

Optisk kvalitet

Å skille disse tre kikkertene fra hverandre raskt uten et bilde er ikke lett med hensyn på optisk kvalitet. Du ser det imidlertid godt på bildet over. ProView kikkerten gir et lysere bilde enn Bresser Topaz. Lysgjennomgangen er ikke på samme nivå som ProView kikkertene. Skarphet har også en viss forskjell. Det samme med farge og kontraster. Det er tatt med samme kamera, samme blender med samme lukkertid.

Praktisk kvalitet

I vår test merket vi en forskjell, men kunne ikke helt identifisere hva det var til å begynne med som gjorde at ProView kikkertene virket bedre. Det viste seg imidlertid å være et bredere synsfelt på ProView kikkertene. Du får rett og slett med deg vesentlig mer. Dette kommer tydelig frem på testbildet over. Det gjorde at de føltes riktigere eller gav en godfølelse.

Bresser kikkerten har en spesielt bred og stor okular gummi. Det blir litt mye av det gode. Du skal jo tross alt ikke ha på deg dykkermaske.

Kompass

Alle kikkertene i testen har kompass innebygget. Dette er utrolig praktisk når du for eksempel skal sette kurs elektronisk. Personlig øye avstand og valg av kikkert er viktig for denne type kikkert om den skal oppleves optimal. Dette er imidlertid ikke helt lett å avgjøre da forskjellen kun er 3-5mm. Men vårt råd er klart. Velg ProView 7×50 Compact om avstanden mellom øynene er kort og ProView 7×50 Precision Marine om du har relativt stor avstand . Kikkertene kan imidlertid tilpasses uansett, men praktisk sett kan det være lurt å være oppmerksom på dette.

Mekanisk kvalitet

Alle kikkertene er kraftig gummiert. Det gjør at de tåler støt og kan legges fra seg på hvilke som helst underlag uten å ta skade. I tillegg er de skikkelig vanntette.

Konklusjon

Egentlig sier testbildet øverst det meste. Når du driver og tester kan du føle det, men det er vanskelig å oppdage forskjellene fordi du må drive A og B testing. Det er denne totale opplevelsen. Begge ProView kikkertene ProView 7×50 Compact og ProView 7×50 Precision Marine er ellers så like optisk at det nærmest ikke er mulig å skille dem. Og ikke minst vi vet de kan måle seg mot de beste på markedet til en svært gunstig pris.