Center.no var pionerer innen Browning viltkamera, og sammen med Bushnell var de markedsledende i 2016. I dag, i 2023, oversvømmes markedet av et hav av kameraer. Dessverre er kvaliteten svært varierende, og det merkes tydelig gjennom kort levetid, begrenset batteritid, langsom triggertid og uklare bilder.

Nå utgår den populære Browning Recon Force 4K-modellen, uten noen erstatning på horisonten. Derfor har vi aktivt søkt etter et kvalitetskamera med minst like imponerende ytelse. Og vi har funnet det – Life Lens 4K. Når det gjelder nattfilming med høy kontrast, er Browning Patriot fortsatt en uslåelig kraft teknisk.

Vi har tidligere prøvd MMS-kameraer, men måtte se oss nødt til å forlate modellene da de ofte gikk i stykker over tid. Ikke bare var det frustrerende, men det medførte også mange supporthenvendelser. Endelig har Browning lansert sitt Browning Defender Wireless 4G-kamera som lar deg overføre bilder til telefonen via det raske 4G-nettet.

Mange bruker uttrykket «testvinner» uten å faktisk ha testet kameraet selv. Hos oss trekker vi frem tre modeller som sanne testvinnere. Men i tillegg har vi også testet 6-8 andre kameraer fra ulike produsenter som vi ikke vil bruke mer tid på. Noen av dem klarte ikke å fungere på 4G, andre hadde en triggertid som fikk tårene til å renne, og bildekvaliteten deres kunne rett og slett ikke håndtere dagslys.

Velg Center.no for den ultimate kamerakvaliteten og påliteligheten du fortjener. Vår ekspertise og dedikasjon til testing gir deg tryggheten du trenger for å ta den perfekte naturfotografen til neste nivå. Klikk her for å oppdage mer om Life Lens 4K og for å sikre deg ditt eget eksemplar i dag.

Vi var begeistret da vi mottok det fantastiske Life Lens 4K-kameraet. Spesifikasjonene levde virkelig opp til forventningene med 4K-video, høyoppløste bilder, solcellepanel og WiFi-funksjonalitet. Men det som virkelig overrasket oss, var det integrerte oppladbare batteriet i tillegg til de vanlige batteriene.

Når vi vurderte konstruksjonen, la vi først merke til den utrolige tettheten og de solide pakningene. Det så virkelig lovende ut. Nylig fikk vi til og med tilbakemelding fra en profesjonell aktør som brukte kameraet til å måle vannstanden i et elveleie. De satte kameraet til å ta bilder hver eneste dag til en bestemt tid. Men dessverre havnet kameraet på et litt uheldig sted da flommen kom og vannet steg. Til vår forbløffelse overlevde kameraet og tok til og med bilder under vann! Du kan trygt si at de var overveldende fornøyde.

Vi var virkelig spente på WiFi-funksjonen og raskt lastet ned appen. Selv om det tar litt tid å koble til kameraet på grunn av den første Bluetooth-tilkoblingen i sparemodus, er det absolutt verdt ventetiden. Når alt er klart, aktiverer kameraet WiFi-sonen og lar deg koble telefonen din til nettverket.

Og det fungerer hver eneste gang! Du kan enkelt se livevideoen når du er innenfor rekkevidden til kameraets WiFi-soner. Appen og kameraet samarbeider sømløst og gir en stabil og pålitelig opplevelse.

Med appen kan du enkelt laste ned videoer og bilder, tilpasse innstillingene, ta bilder og styre videopptakene dine eksternt.

La oss gi en liten advarsel: Ikke gjør samme feil som oss. Ikke sett kameraet i setup-modus (av-knappen i midtstilling) og tro at det er aktivt. Du kan styre det, men det vil ikke ta bilder eller starte videoopptak med automatisk IR-utløser.

Dette kameraet tar deg et skritt nærmere å bli en ekte naturfotograf. Videoene imponerer med en utrolig detaljrikdom og høy oppløsning. Triggertiden er rask, ca. 0,2 til 0,3 sekunder, selv om det ikke utløses umiddelbart fra kanten av opptaket. Detekteringsområdet strekker seg ca. 10 grader innenfor hele hovedlinsens bredde. Ved første øyekast virket kameraet litt tregt, men vi oppdaget raskt at sensoren var konfigurert med en smalere deteksjonsvinkel enn linsen. Både dag- og nattvideoer opprettholder en imponerende kvalitet.

Vi fikk fengslende opptak av grevling om natten og dyrespill. Tiden mellom hvert bilde er minimum 5 sekunder, noe vi trekker litt for. Likevel kan kameraet ta bilder og ta opp video samtidig.

Det beste av alt er at videokvaliteten er så høy at du enkelt kan fange flotte fotoøyeblikk fra opptakene. Se våre nedenstående bilder som er hentet fra videomaterialet. Med dette kameraet kan du virkelig forevige naturen på sitt aller beste.

Klikk her for å lese mer om Life Lens 4K eller kjøpe kameraet

Egenskaper Rating Beskrivelse
Bildekvalitet Dag 5 Detaljrike bilder
Bildekvalitet Natt 5 Detaljrike bilder
Videokvalitet Dag 6 Beste 4K video vi har sett fra et Viltkamera.  Bredt opptak med masse detaljer.
Videokvalitet Natt 6 Du får klar video med mye detaljer. Lyset er i senter.
Bevegelse Kvalitet Dag 5 Svært god til å fange opp bevegelse. Merk at den oppdager 10 grader innenfor bildegrensen.
Bevegelse Kvalitet Natt 5 God til å fange opp bevegelse. Merk at den oppdager 10 grader innenfor bildegrensen.
Triggertid. Korrekt 0,2 til 0,3 trigger hastighet.

Spesialkameraet for dag- og nattfotografering er her! Opplev Full HD-videooppløsning med en imponerende bildefrekvens på opptil 60 bilder per sekund. I testen har dette kameraet vist seg å være overlegent det raskeste. Du har knapt satt foten innenfor linsens dekningsområde før det tar et bilde.

På bildefronten imponerer dette kameraet virkelig. Det tar neste bilde etter kun 0,3 sekunder. Du rekker knapt å bevege deg før det allerede har tatt to bilder.

Browning Patriot er utstyrt med militærgradert No-Glow LED, slik at det tar bilder i mørket uten å utløse synlig rødlys som kan tiltrekke oppmerksomhet. Dette gjør kameraet ideelt til bruk som overvåkningsverktøy.

På grunn av den usynlige blitsen vil oppløsningen om natten være noe lavere enn Life Lens 4K og Browning Defender Wireless 4G. Til gjengjeld har Browning gått ned på antall pixler og gjort sensoren mer følsom. Dette gjør det mulig å se detaljer som ellers ville blitt visket ut.

Browning var blant de første til å introdusere et frontdisplay, slik at du enkelt kan se hva du vil fange i opptakene dine. Batterilevetiden er som vanlig i Browning-kvalitet og varer svært lenge i standby-modus – opptil ett år. Du kan ta opptil en times video på samme batteripakke.

Hvis du ønsker enestående bildekvalitet på dagtid og høy kontrast om natten uten å trekke objektets oppmerksomhet, er dette kameraet perfekt for deg! Ikke gå glipp av muligheten til å ta fantastiske bilder i alle situasjoner.

Klikk her for å se test videoer og lese mer Browning Patriot

Egenskaper Rating Beskrivelse
Bildekvalitet Dag 5 God fargebalanse og dynamikk
Bildekvalitet Natt 6 God fargebalanse og dynamikk spesielt høy kontrast
Videokvalitet Dag 5 God fargebalanse og dynamikk
Videokvalitet Natt 5 God fargebalanse og dynamikk spesielt høy kontrast
Bevegelse Kvalitet Dag 6 Svært raskt –   Mulighet for å forlenge opptak ved bevegelse
Bevegelse Kvalitet Natt 6 Svært raskt –   Mulighet for å forlenge opptak ved bevegelse
Triggertid. Korrekt 0,15 svært raskt

Det var med stor spenning vi endelig mottok Browning Defender 4G-kameraet etter tre års ventetid. Etter våre tidligere erfaringer med lite holdbare MMS-kameraer, var forventningene skyhøye.

Oppsettet av dette kameraet er enklere enn noen av de tidligere modellene vi har testet. Du registrerer deg hos Browning, velger det passende abonnementet og aktiverer kameraet. Etter å ha satt i batteriene, får du to koder som du legger inn i abonnementet ditt. Dette aktiverer SIM-kortet som er innebygd i kameraet. Du kan selv enkelt aktivere og deaktivere abonnementet etter behov. Hvis du kun bruker det til jakt, kan du aktivere det kun under jaktsesongen.

Appen fungerer utmerket, og du kan også få tilgang til samme innhold på PC-en eller nettbrettet ditt. Hvis du ønsker å ha kameraet i konstant standby-modus for å motta varsler og gjøre endringer når som helst, vil en batteripakke med 16xAA vare i ca. 14 dager. Hvis du velger å laste opp bilder en gang om dagen, kan standby-tiden økes til flere måneder. Hvis du kobler kameraet til 12V ekstern strøm fra stort batteri eller 22V, kan få varsler fortløpende hele døgnet uten å måtte tenke på batterilevetid.

Opplev øyeblikket uten å gå glipp av en eneste hendelse med Browning Defender 4G MMS. Med en imponerende triggertid på kun 0,2 sekunder, er dette kameraet virkelig lynraskt. Det er klart til å ta neste bilde på utrolige 0,35 sekunder.

Browning Defender 4G MMS leverer bilde- og videokvalitet i øverste klasse. Med enestående fargebalanse og oppløsning er dette kameraet perfekt egnet for enhver situasjon og formål.

Du kan stole på kvaliteten til Browning når det gjelder kapsling, pakninger og antenne. Og med den robuste metallbraketten på baksiden, får du et kamera som virkelig tåler påkjenningene.

Takket være det praktiske frontdisplayet blir montering en lek. Du har full oversikt over hva du vil fange med kameraet, slik at du kan være sikker på å få med deg alt som betyr noe.

Hvis du er på jakt etter et 4G-kamera som tåler både vær og vind, og som gir deg enestående hastighet, er Browning Defender 4G MMS det opplagte valget.

Merk at batteripakken kan være litt stram å løsne, men dette er en bevisst funksjon for å sikre at den ikke faller og blir skadet. Vi setter din brukeropplevelse og kameraets sikkerhet i høysetet.

Ta kontroll over øyeblikkene, og opplev en ny standard innen fotografering med Browning Defender 4G MMS. Klikk her for å oppdage mer om dette fantastiske kameraet og se hvor langt dine fotografiske eventyr kan ta deg.

Klikk her for å se test videoer og lese mer Browning Defender 4G MMS

Egenskaper Rating Beskrivelse
Bildekvalitet Dag 5 God fargebalanse og dynamikk
Bildekvalitet Natt 5 God fargebalanse og dynamikk
Videokvalitet Dag 5 God fargebalanse og dynamikk
Videokvalitet Natt 5 God fargebalanse og dynamikk
Bevegelse Kvalitet Dag 6 Svært raskt –   Mulighet for å forlenge opptak ved bevegelse
Bevegelse Kvalitet Natt 6 Svært raskt –   Mulighet for å forlenge opptak ved bevegelse
Triggertid. Korrekt 0,2 svært raskt

Video test 2019 modeller som nå er utgått

Wow! Med dette 4K viltkamera får du den ultimate kvalitets opplevelsen. Kvaliteten på bilder samt video er ekstremt god, spesielt på dagtid! Den er helt rå på farger, detaljer og kontraster. Rett og slett imponerende. På natten  tas det svært gode bilder og video av objekter som beveger seg. Den fanger opp detaljer, og har en rekkevidde på hele 30 meter!

I tillegg er Recon Force 4K en reser på triggertid og batterilevetid. Den tar video og bilder med lynrask hastighet!

Er du ute etter å studere dyr og se rikelig med detaljer, er dette kamera for deg! Bruker du videomodus, vil du også kunne steppe gjennom videoen å se skarpe detaljer. Her er det bare å nyte hva den eventyrlige verden har å by på!

Høsten 2020 er det kommet en nyere versjon Browning Recon Force Edge 4K – Samme grunnfunksjoner, men med enda bedre video spesifikasjoner 4K 30fps.

Klikk her for å lese mer om Browning Recon Force Edge 4K eller kjøpe kameraet

Egenskaper Rating Beskrivelse
Bildekvalitet Dag 6 Nydelige kontraster. Farger kommer godt frem. Detaljert og klart!
Bildekvalitet Natt 5 Du vil klart kunne se objektet. Det blir noe klarere ved bruk av video.
Videokvalitet Dag 6 Fine kontraster og farger. Du vil detaljert se hva som kommer inn og ut av bildet!
Videokvalitet Natt 6 Du får klar video med mye detaljer.
Bevegelse Kvalitet Dag 6 Svært god til å fange opp bevegelse.
Bevegelse Kvalitet Natt 5 Veldig god til å fange opp bevegelse. Noe klarere ved bruk av video.
Triggertid. Korrekt Justerbar fra 0,4 – 0,7 sekunder.

Dette viltkamera har meget god kvalitet på dagtid. Du får imponerende klare bilder og video. Lynrask utløserhastighet har den også, samt overlegen batterilevetid!

Med No-Glow LED tar kamera bilder uten å lyse rødt i mørket og fange oppmerksomhet. Dette gjør at kamera kan brukes til overvåkning generelt. På grunn av usynlig blits vil kvaliteten på natten være noe dårlige enn Browning Recon Force 4K UHD og Browning Strike Force HD PRO X. Når det er sagt er denne funksjonen helt ypperlig om du vil overvåke området uten å bli fersket!

Ønsker du lynrask utløserhastighet på 0,15 sekunder og overvåkingskamera, er Browning Dark Ops Pro XD et godt alternativ!

Browning Dark Ops Pro XD Dual Lens – 24MP

Egenskaper Rating Beskrivelse
Bildekvalitet Dag 6 God kvalitet på bildet. Fine farger og kontraster!
Bildekvalitet Natt 4 På grunn av usynlig blits i mørket, vil bildet bli noe kornete. Du vil allikevel se objektet godt.
Videokvalitet Dag 6 Du vil klart se hva som befinner seg i området.
Videokvalitet Natt 5 Du får klar video med mye detaljer.
Bevegelse Kvalitet Dag 6 Svært god til å fange opp bevegelse.
Bevegelse Kvalitet Natt 5 God til å fange opp bevegelse. Noe klarere ved bruk av video.
Triggertid. Korrekt 0,15 sekunder

Browning Dark Ops Pro tar gode bilder på dagtid. Vi ble noe skuffet over kamera på nattestid, sammenlignet med de andre Browning modellene. Her spørs det på bruken. Skal det for eksempel brukes til å telle dyrene som passerer i området, passer denne ypperlig. Skal du studere i detalj og vil ha et klart bildet, vil dette kamera ikke egne seg like godt som de andre modellene vi tilbyr.

Med No-Glow LED tar kamera bilder uten å lyse rødt i mørket og fange oppmerksomhet. Dette gjør at kamera kan brukes til overvåkning generelt. På grunn av usynlig blits vil kvaliteten på natten være noe dårlige enn Browning Recon Force 4K UHD og Browning Strike Force HD PRO X. Når det er sagt er denne funksjonen helt ypperlig om du vil overvåke område uten å bli fersket!

Ønsker du å observere en hendelse uten å se for mye detaljer, er dette kamera utmerket!

Browning Dark OPS Pro – 18MP

Bildekvalitet Dag 5 God kvalitet på bildet. Noe kornette sammenlignet med 4K.
Bildekvalitet Natt 4 På grunn av usynlig blits i mørket, vil bildet bli noe kornette. Du vil allikevel se objektet.
Videokvalitet Dag 5 Du vil klart se hva som befinner seg i området.
Videokvalitet Natt 4 Du vil få en god video, men noe kornete. Er du ikke ute etter å se detaljer fungerer dette kamera godt.
Bevegelse Kvalitet Dag 5 Svært god til å fange opp bevegelse.
Bevegelse Kvalitet Natt 5 God til å fange opp bevegelse. Noe klarere ved bruk av video.
Triggertid. Korrekt 0,3 sekunder

10/10 Bilde- og videokvalitet

10/10 Funksjonalitet

8/10 Brukervennlighet og byggkvalitet

7/10 Pris

Browning Defender 850 er for deg som ønsker å plassere kameraet i umiddelbar nærhet til f.eks hytta og fjernstyre det over bluetooth eller WiFi. Passer meget godt til å ta bilder fugler eller andre dyr rundt huset. Bildekvaliteten er som de andre Browning kameraet helt på topp og det inkluderer også langdistanse infrarøde lys som gjør det svært egnet til å ta bilder på natten. IR lysene har opptil hele 36 meter rekkevidde!

Kameraet kan brukes med Browning Sikkerhetskasse og Browning Trefeste (avbildet under er Spec Ops Extreme i kasse/på feste, så det kan være noe forskjell i utseende)

Klikk her for å lese mer om Browning Defender 850 eller kjøpe kameraet.

7/10 Bilde- og videokvalitet

10/10 Funksjonalitet

6/10 Brukervennlighet og byggkvalitet

6/10 Pris

Varierende produksjonskvalitet gjør at vi ikke lenger anbefaler disse kameraene!

Den store forskjellen på Ltl Acorn 6511MG og andre viltkamera er at dette kameraet sender bilder over 4G nettet. Bildeoverføring til mobil går betydelig raskere over 4G nettet enn 2G som de fleste andre MMS kamera benytter. I vår test mottok vi i noen tilfeller bildene fra viltkamera ca. 1 sekund etter at bildene var tatt. Kameraet har god bildekvalitet og har også en rekke infrarøde LEDs med No-glow teknologi som også gjør det i stand til å ta gode nattebilder.

Klikk her for å lese mer om LTL Acorn 6511MG eller kjøpe kameraet.

7/10 Bilde- og videokvalitet

10/10 Funksjonalitet

6/10 Brukervennlighet og byggkvalitet

7/10 Pris

Varierende produksjonskvalitet gjør at vi ikke lenger anbefaler disse kameraene!

Kameraet med MMS/epost og SMS-varsler. Dette kameraet er fullpakket med nyttige funksjoner. Du kan styre kamera med SMS-koder og motta bilder direkte på mobil eller epost. Kameraet kan også rapportere med SMS når det har lite batteri. Det bruker no-glow LEDs som gjør det mulig å bruke kameraet som sikkerhetskamera.

Sender bilder over 2G nettet som kan gjøre at bildene kommer noe forsinket til telefonen (fra 5 sekunder til 5 minutter normalt sett), dette oppleves dog ikke som noe problem når kameraet står i felt.

Tidligere trakk vi mulig for dårlig bildekvalitet, men i 2017 kom Ltl Acorn med en stor oppgradering. Nå tar kameraet betydelig bedre bilder.

Klikk her for å lese mer om LTL Acorn 5310WMG eller kjøpe kameraet.

6/10 Bilde- og videokvalitet

6/10 Funksjonalitet

8/10 Brukervennlighet og byggkvalitet

10/10 Pris

Utgått modell

Her får du mye for pengene!
Med 5 MP oppløsning kan bildene virke mer utvasket enn hos de andre kameraene vi selger, men i forhold til prisen er denne suveren. Kameraet byr på de grunnleggende funksjonene en kan forvente av et viltkamera i 2016 og er enkelt å sette opp. Det er 8 AA batterier som driver kameraet og kan holde det gående opp til 30 000 bilder.

Er du ute etter et enkelt kamera med mye verdi for pengene, så er dette et godt valg. Det gir deg også mulighet til å sette opp flere kameraer til en fornuftig pris.

Dessverre, er ikke dette kameraet i vårt sortiment lenger. Vennligst se vår alternativ: LTL Acorn 5310WMG.

8/10 Bilde- og videokvalitet

6/10 Funksjonalitet

8/10 Brukervennlighet og byggkvalitet

7/10 Pris

Utgått modell

Bushnell 12MP HD Essential er et kamera med god bilde- og byggkvalitet med en dyp brunfarge som gir god kamuflasje. Med Field Scan tar det bilder med faste intervaller for å få med det store «viltbildet». Videoopptakene er i HD og gir god kvalitet med en triggerhastighet som sørger for at du aldri mister viltet.

Noen av nattbilden kan fremstå som litt mørke, men kvaliteten er god. Batterilevetiden er enestående. Alt i alt gir dette deg et kamera med gode funksjoner, bra kvalitet og fantatisk batterilevetid. Vi kan derfor trygt anbefale dette kameraet.

Klikk her for å lese mer om Bushnell 12mp HD Essential.

10/10 Bilde- og videokvalitet

7/10 Funksjonalitet

8/10 Brukervennlighet og byggkvalitet

6/10 Pris

Utgått modell

Bushnell 14MP HD Aggressor er storebroren til Essential og har best bilde- videokvalitet i testen. Dette er en klar toppmodell, men det kommer med en pris som også gjør kameraet til det dyreste i testen. Kameraet filmer i Full HD og har en triggertid på kun 0.3 sekunder. Om natten brukes No-Glow LED som ikke skremmer viltet og gjør at kameraet kan brukes som et sikkerhetskamera.

Dett er kameraet for deg som ønsker det ypperste av viltkameraer med knallgod bildekvalitet.

Klikk her for å lese mer om Bushnell Aggressor.

Stealth Cam G42 - No Glow

5/10 Bilde- og videokvalitet

4/10 Funksjonalitet

6/10 Brukervennlighet og byggkvalitet

4/10 Pris

Utgått modell

Dette er et pålitelig kamera, men det kommer ikke på toppen av noen av våre poster. Når vi testet det satt vi igjen med følelsen av et greit kamera, det er ikke dårlig på noen av punktene, men det når aldri helt opp. Positive ting ved kameraet er gode nattbilder, solid deksel og det er enkelt å sette opp.

Dessverre er dette kameraet ikke i vårt sortiment lenger.