Center.no var pionerer innen Browning viltkamera, og sammen med Bushnell var de markedsledende i 2016. I dag, i 2024, oversvømmes markedet av et hav av kameraer. Dessverre er kvaliteten svært varierende, og det merkes tydelig gjennom kort levetid, begrenset batteritid, langsom triggertid og uklare bilder.

Nå utgår den populære Browning Recon Force 4K-modellen, uten noen erstatning på horisonten. Derfor har vi aktivt søkt etter et kvalitetskamera med minst like imponerende ytelse. Og vi har funnet det – Life Lens 4K. Når det gjelder nattfilming med høy kontrast, er Browning Patriot fortsatt en uslåelig kraft teknisk.

Vi har tidligere prøvd MMS-kameraer, men måtte se oss nødt til å forlate modellene da de ofte gikk i stykker over tid. Ikke bare var det frustrerende, men det medførte også mange supporthenvendelser. Endelig har Browning lansert sitt Browning Defender Wireless 4G-kamera som lar deg overføre bilder til telefonen via det raske 4G-nettet.

Mange bruker uttrykket «testvinner» uten å faktisk ha testet kameraet selv. Hos oss trekker vi frem tre modeller som sanne testvinnere. Men i tillegg har vi også testet 6-8 andre kameraer fra ulike produsenter som vi ikke vil bruke mer tid på. Noen av dem klarte ikke å fungere på 4G, andre hadde en triggertid som fikk tårene til å renne, og bildekvaliteten deres kunne rett og slett ikke håndtere dagslys.

Velg Center.no for den ultimate kamerakvaliteten og påliteligheten du fortjener. Vår ekspertise og dedikasjon til testing gir deg tryggheten du trenger for å ta den perfekte naturfotografen til neste nivå. Klikk her for å oppdage mer om Life Lens 4K og for å sikre deg ditt eget eksemplar i dag.

Vi var begeistret da vi mottok det fantastiske Life Lens 4K-kameraet. Spesifikasjonene levde virkelig opp til forventningene med 4K-video, høyoppløste bilder, solcellepanel og WiFi-funksjonalitet. Men det som virkelig overrasket oss, var det integrerte oppladbare batteriet i tillegg til de vanlige batteriene.

Når vi vurderte konstruksjonen, la vi først merke til den utrolige tettheten og de solide pakningene. Det så virkelig lovende ut. Nylig fikk vi til og med tilbakemelding fra en profesjonell aktør som brukte kameraet til å måle vannstanden i et elveleie. De satte kameraet til å ta bilder hver eneste dag til en bestemt tid. Men dessverre havnet kameraet på et litt uheldig sted da flommen kom og vannet steg. Til vår forbløffelse overlevde kameraet og tok til og med bilder under vann! Du kan trygt si at de var overveldende fornøyde.

Vi var virkelig spente på WiFi-funksjonen og raskt lastet ned appen. Selv om det tar litt tid å koble til kameraet på grunn av den første Bluetooth-tilkoblingen i sparemodus, er det absolutt verdt ventetiden. Når alt er klart, aktiverer kameraet WiFi-sonen og lar deg koble telefonen din til nettverket.

Og det fungerer hver eneste gang! Du kan enkelt se livevideoen når du er innenfor rekkevidden til kameraets WiFi-soner. Appen og kameraet samarbeider sømløst og gir en stabil og pålitelig opplevelse.

Med appen kan du enkelt laste ned videoer og bilder, tilpasse innstillingene, ta bilder og styre videopptakene dine eksternt.

La oss gi en liten advarsel: Ikke gjør samme feil som oss. Ikke sett kameraet i setup-modus (av-knappen i midtstilling) og tro at det er aktivt. Du kan styre det, men det vil ikke ta bilder eller starte videoopptak med automatisk IR-utløser.

Dette kameraet tar deg et skritt nærmere å bli en ekte naturfotograf. Videoene imponerer med en utrolig detaljrikdom og høy oppløsning. Triggertiden er rask, ca. 0,2 til 0,3 sekunder, selv om det ikke utløses umiddelbart fra kanten av opptaket. Detekteringsområdet strekker seg ca. 10 grader innenfor hele hovedlinsens bredde. Ved første øyekast virket kameraet litt tregt, men vi oppdaget raskt at sensoren var konfigurert med en smalere deteksjonsvinkel enn linsen. Både dag- og nattvideoer opprettholder en imponerende kvalitet.

Vi fikk fengslende opptak av grevling om natten og dyrespill. Tiden mellom hvert bilde er minimum 5 sekunder, noe vi trekker litt for. Likevel kan kameraet ta bilder og ta opp video samtidig.

Det beste av alt er at videokvaliteten er så høy at du enkelt kan fange flotte fotoøyeblikk fra opptakene. Se våre nedenstående bilder som er hentet fra videomaterialet. Med dette kameraet kan du virkelig forevige naturen på sitt aller beste.

Klikk her for å lese mer om Life Lens 4K eller kjøpe kameraet

Egenskaper Rating Beskrivelse
Bildekvalitet Dag 5 Detaljrike bilder
Bildekvalitet Natt 5 Detaljrike bilder
Videokvalitet Dag 6 Beste 4K video vi har sett fra et Viltkamera.  Bredt opptak med masse detaljer.
Videokvalitet Natt 6 Du får klar video med mye detaljer. Lyset er i senter.
Bevegelse Kvalitet Dag 5 Svært god til å fange opp bevegelse. Merk at den oppdager 10 grader innenfor bildegrensen.
Bevegelse Kvalitet Natt 5 God til å fange opp bevegelse. Merk at den oppdager 10 grader innenfor bildegrensen.
Triggertid. Korrekt 0,2 til 0,3 trigger hastighet.

Spesialkameraet for dag- og nattfotografering er her! Opplev Full HD-videooppløsning med en imponerende bildefrekvens på opptil 60 bilder per sekund. I testen har dette kameraet vist seg å være overlegent det raskeste. Du har knapt satt foten innenfor linsens dekningsområde før det tar et bilde.

På bildefronten imponerer dette kameraet virkelig. Det tar neste bilde etter kun 0,3 sekunder. Du rekker knapt å bevege deg før det allerede har tatt to bilder.

Browning Patriot er utstyrt med militærgradert No-Glow LED, slik at det tar bilder i mørket uten å utløse synlig rødlys som kan tiltrekke oppmerksomhet. Dette gjør kameraet ideelt til bruk som overvåkningsverktøy.

På grunn av den usynlige blitsen vil oppløsningen om natten være noe lavere enn Life Lens 4K og Browning Defender Wireless 4G. Til gjengjeld har Browning gått ned på antall pixler og gjort sensoren mer følsom. Dette gjør det mulig å se detaljer som ellers ville blitt visket ut.

Browning var blant de første til å introdusere et frontdisplay, slik at du enkelt kan se hva du vil fange i opptakene dine. Batterilevetiden er som vanlig i Browning-kvalitet og varer svært lenge i standby-modus – opptil ett år. Du kan ta opptil en times video på samme batteripakke.

Hvis du ønsker enestående bildekvalitet på dagtid og høy kontrast om natten uten å trekke objektets oppmerksomhet, er dette kameraet perfekt for deg! Ikke gå glipp av muligheten til å ta fantastiske bilder i alle situasjoner.

Klikk her for å se test videoer og lese mer Browning Patriot

Egenskaper Rating Beskrivelse
Bildekvalitet Dag 5 God fargebalanse og dynamikk
Bildekvalitet Natt 6 God fargebalanse og dynamikk spesielt høy kontrast
Videokvalitet Dag 5 God fargebalanse og dynamikk
Videokvalitet Natt 5 God fargebalanse og dynamikk spesielt høy kontrast
Bevegelse Kvalitet Dag 6 Svært raskt –   Mulighet for å forlenge opptak ved bevegelse
Bevegelse Kvalitet Natt 6 Svært raskt –   Mulighet for å forlenge opptak ved bevegelse
Triggertid. Korrekt 0,15 svært raskt

Det var med stor spenning vi endelig mottok Browning Defender 4G-kameraet etter tre års ventetid. Etter våre tidligere erfaringer med lite holdbare MMS-kameraer, var forventningene skyhøye.

Oppsettet av dette kameraet er enklere enn noen av de tidligere modellene vi har testet. Du registrerer deg hos Browning, velger det passende abonnementet og aktiverer kameraet. Etter å ha satt i batteriene, får du to koder som du legger inn i abonnementet ditt. Dette aktiverer SIM-kortet som er innebygd i kameraet. Du kan selv enkelt aktivere og deaktivere abonnementet etter behov. Hvis du kun bruker det til jakt, kan du aktivere det kun under jaktsesongen.

Appen fungerer utmerket, og du kan også få tilgang til samme innhold på PC-en eller nettbrettet ditt. Hvis du ønsker å ha kameraet i konstant standby-modus for å motta varsler og gjøre endringer når som helst, vil en batteripakke med 16xAA vare i ca. 14 dager. Hvis du velger å laste opp bilder en gang om dagen, kan standby-tiden økes til flere måneder. Hvis du kobler kameraet til 12V ekstern strøm fra stort batteri eller 22V, kan få varsler fortløpende hele døgnet uten å måtte tenke på batterilevetid.

Opplev øyeblikket uten å gå glipp av en eneste hendelse med Browning Defender 4G MMS. Med en imponerende triggertid på kun 0,2 sekunder, er dette kameraet virkelig lynraskt. Det er klart til å ta neste bilde på utrolige 0,35 sekunder.

Browning Defender 4G MMS leverer bilde- og videokvalitet i øverste klasse. Med enestående fargebalanse og oppløsning er dette kameraet perfekt egnet for enhver situasjon og formål.

Du kan stole på kvaliteten til Browning når det gjelder kapsling, pakninger og antenne. Og med den robuste metallbraketten på baksiden, får du et kamera som virkelig tåler påkjenningene.

Takket være det praktiske frontdisplayet blir montering en lek. Du har full oversikt over hva du vil fange med kameraet, slik at du kan være sikker på å få med deg alt som betyr noe.

Hvis du er på jakt etter et 4G-kamera som tåler både vær og vind, og som gir deg enestående hastighet, er Browning Defender 4G MMS det opplagte valget.

Merk at batteripakken kan være litt stram å løsne, men dette er en bevisst funksjon for å sikre at den ikke faller og blir skadet. Vi setter din brukeropplevelse og kameraets sikkerhet i høysetet.

Ta kontroll over øyeblikkene, og opplev en ny standard innen fotografering med Browning Defender 4G MMS. Klikk her for å oppdage mer om dette fantastiske kameraet og se hvor langt dine fotografiske eventyr kan ta deg.

Klikk her for å se test videoer og lese mer Browning Defender 4G MMS

Egenskaper Rating Beskrivelse
Bildekvalitet Dag 5 God fargebalanse og dynamikk
Bildekvalitet Natt 5 God fargebalanse og dynamikk
Videokvalitet Dag 5 God fargebalanse og dynamikk
Videokvalitet Natt 5 God fargebalanse og dynamikk
Bevegelse Kvalitet Dag 6 Svært raskt –   Mulighet for å forlenge opptak ved bevegelse
Bevegelse Kvalitet Natt 6 Svært raskt –   Mulighet for å forlenge opptak ved bevegelse
Triggertid. Korrekt 0,2 svært raskt