I denne teksten ønsker vi å trekke fram kvaliteter på Alps dagstursekker. Vi har for hver sekk vurdert bærekomfort, bruksområde og detaljer. Testen er ment for at du kan finne en sekk som passer dine behov og preferanser. Nederst på siden finner du en oversiktlig tabell med forskjeller og likheter.

Kort oppsummering:

Best sekk for turer i ujevnt terreng og til jobb: Solitude 24

Best sekk for lette småturer med mindre bagasje: Canyon 20

Best sekk for dagsturer med mer bagasje: Canyon 30

Best sekk for krevende småturer uten tilgang på vann: Hydro Trail 15

 

Bilde: Uten magebelte

Generelt for alle sekkene

Alps Mountaineering tilbyr allsidige dagstursekker med mange gode muligheter. Sekkene kan fint brukes til både fottur, skitur, bytur og i jobbsammenheng. Du kan enkelt regulere stil og bruksområde med avtakbart hoftebelte på alle fire sekker. Hver sekk inneholder egen bunnlomme med regntrekk. Godt sydde glidelåser hindrer at de kiler seg fast og gir dermed en uforstyrret åpning og lukking. Sekkene er tilrettelagt for installasjon av drikkesystem.

Solitude 24L

Solitude 24 er en utmerket dagstursekk for vektfordeling og stabilitet. Av våre dagstursekker har Solitude 24 mykest hoftebelte og skulderremmer. Ryggen er avstivet med en metallspile. Den har god polstring mot hofta og i ryggen. Ryggputene er myke og formende. Det gjør sekken deilig å ha på seg selv fullpakket. Putene er strategisk plassert med et mellomrom langs midten. Dermed unngår ryggraden ubehagelig trykk. På tvers rett over korsryggen er det også ilagt et mellomrom mellom putene. Det sørger for god sirkulerende ventilasjon.

Bilde: Solitude 24 polstring

 

Bilde: Solitude 24 inndeling og glidelåser

Sekken har fire seksjoner. Et større rom, et middels med interne lommeløsninger, et i toppen og et helt ytterst. I tillegg har den elastiske sidelommer. Lomme for drikkesystem egner seg også til plassering av PC. Hoftebeltet og brystreim kan tas av for en mer hverdagslig løsning.

Ønsker du en stabil allsidig sekk med flere bruksområder er dette sekken for deg. Den passer godt til fjelltur og kan fint brukes i jobbsammenheng.

 

Canyon 20L

Canyon 20 er den letteste i testen og veier kun 0,7kg. Sekken former seg lett etter ryggen. Den vil derfor følge brukerens bevegelser og du unngår gnaging. Perforerte skulderremmer, rygg og hoftebelte gir pustende funksjon. Den passer derfor godt på varme dager og fysisk krevende småturer.

Sekken har et hovedrom, to sidelommer samt lommer på hoftebeltet. I og med at den har et stort hovedrom egner sekken seg fint til en ekstra genser eller jakke. Glidelåsen til hovedrommet ligger mot ryggen. Dette gjør rommet litt høyere ved bruk. Det blir lettere å legge noe i den.

Sekken anbefales for småturer hvor bevegelighet og varmeregulering er viktig, og for deg som ønsker en lett og luftig sekk.

Bilde: Canyon 20 perforering

Bilde: Canyon 20 Sidelomme

 

 

Canyon 30L

Canyon 30 er større versjon av Canyon 20. Sekkens formingsevne er i samme klasse som Canyon 20. Den former seg godt etter ryggen. Polstringen er perforert for god ventilasjon. Skulderremmene er noe kraftigere bygget og gir litt mindre lufting enn på Canyon 20. Er det ønskelig kan hoftebeltet tas av for en enklere sekkeløsning.

I tillegg til et enda større hovedrom har den også et praktisk glidelåsrom i toppen. Dette har også intern inndeling med glidelås. Rommet egner seg godt til lagring av verdisaker og ting du ønsker lett tilgjengelig. Mobil passer perfekt i lomme på hoftebeltet. Den har to elastiske sidelommer, som passer til termos eller drikkeflaske.

Sekken anbefales for deg som liker god tilgjengelighet og enkel organisering. Den er slitesterk, lett og elegant. Perfekt til alle slags dagsturer, måtte det være bytur eller skogstur.

Hydro Trail 15L

Med Hydro Trail 15 har du enkel tilgang på tilstrekkelige mengder vann. Sekken kommer med et 3.0L drikkesystem. Sekken føyer seg godt etter ryggen. Den sitter spesielt godt i nedre ryggparti når hofteremmen er festet. Denne sekken er fastere enn Canyon sekkene. Sekken har to lange puter som ligger godt på siden av ryggraden. Det gir mindre trykk på ryggrad og bedret luftsirkulasjon. Dette kombinert med tynne perforerte ryggputer gir utmerket ventilasjon og komfort. Skulderremmene er i likhet med Canyon 20 perforerte tvers igjennom (se bilde).

Sekken har tre rom med glidelås. Et hovedrom innerst, et smalere rom og et rom i fleece for solbriller eller mobil. Den har også justerbar frontlomme. Kompresjonsstropper finnes på begge sider. Det er integrert refleks i front for synlighet i mørket. Drikkesystemet er utagbart. Bryststropp og hoftereim kan enkelt tas av og på ved behov. Vannsystemet kan enkelt tas ut.

Sekken anbefales for turer med mindre bagasje hvor vann spiller en avgjørende rolle. Den gir tilgang på et dagsbehov med vann. Du får også plass til dine viktigste saker. Sekken kan fint brukes til hverdags.

Bilde: Hydro Trail 15 topp

 

Bilde: Hydro Trail 15 regntrekk

Bilde: Hydro Trail 15 Regntrekk sømmer

 

 

Tabell: Funksjoner og Spesifikasjoner

Bærekomfort Solitude 24 Canyon 20 Canyon 30 Hydro Tail 15
Vekt 1.5 kg 0.7 kg 1.0 kg 1.1 kg
Føyelig mot rygg Avstivet Veldig formende Veldig formende Formende
Puter i rygg tykkelse Ekstra Tynn Tynn Middels
Magebelte bredde polstring Vanlig, god Vanlig, tynn Vanlig, tynn Reim, ingen
Dynamisk bryststropp ✔ + avtagbar ✔ + avtagbar
Tekstur, skulderreimer og rygg Spalte rygg, glatt  overflate Luftigere, perforert Luftigere, perforert Luftigere, perforert
Lagring Solitude 24 Canyon 20 Canyon 30 Hydro Tail 15
Antall liter 24 L 20 L 30 L 15 L
Lagringsrom m/ glidelås To rom, full dybde Et hovedrom Et hovedrom + separat rom i topp To rom, full dybde
Elastiske sidelommer
Frontlomme Liten øverst, stor nederst Fleksibel + fleecelomme
Lomme for drikkesystem
Magebelte lommer 1+1 1+1
Festeløsninger Solitude 24 Canyon 20 Canyon 30 Hydro Tail 15
Ører for festing på frontlomme
Stropper for festing av liggeunderlag 
Reimer til gåstaver
Detaljer Solitude 24 Canyon 20 Canyon 30 Hydro Tail 15
Tilrettelagt for drikkesystem
3.0L uttagbart drikkesystem inkludert
Uttagbar metallspile for avstivning
Stropper for komprimering Diagonalt på sider + bunn Diagonalt på sider Diagonalt på sider Diagonalt på sider + topp
Regntrekk i egen bunnlomme
Avtagbart hoftebelte