Det kan være svært vanskelig å navigere seg i jungelen av alle overvåkningskamera som finnes der ute. I denne guiden hjelper vi deg med å avdekke dine behov, kommer med tips samt anbefalinger av hvilke kamera som passer for hvilke bruksområder.

Tips:
• Alle våre kamera er plug- and play løsninger. Det vil si at installasjonprosessene hovedsaklig består av å sette i kabelen, integrasjonen mot telefon etc. går for det meste automatisk.

Kontakt oss gjerne om du er usikker på hva du skal velge

Under finner du de vanligste behovene for et overvåkningskamera, klikk på det behovet som passer deg best for å lese våre anbefalinger.

 
• Alarmsystem med kortidslagring av video
Du ønsker å bli varslet og med livefeed. Men trenger kun korttidslagring av video.

• Alarmsystem med langtidslagring av video
Du ønsker å blir varslet med live feed samt lagre overvåkningsdata en god stund tilbake.

• Kun lagring av video
Du ønsker å lagre overvåkningsvideo for en periode på en lokal harddisk eller i skyen.

• Dyrepass
Du ønsker å se hvordan dyret ditt har det når du er borte

• Barnepass
Du ønsker å se hvordan barnet har det når du ikke har det innenfor synsvidde

• Viltkamera – Bilder eller video med bevegelsesdeteksjon uten ledninger

 

Alarmsystem med kortidslagring av video:

Nortech kameraene våre kommer med smart bevegelsesdeteksjon, microSD støtte og mulighet til å koble til WiFi. Dette gir et robust alarmsystem som er svært enkelt å sette opp. Du kan i tillegg stille inn kameraet til å lagre video basert på bevegelser og lignende. Kapasiteten i minnekortene er noe begrensende til videolengde, men om du tar opptak i 720p og går opp i minnekortstørrelse er det fortsatt mulighet til å ta video over lengre perioder. Ca. 10 timer med et 32GB SD kort.

Cleverloop er det beste systemet vi har, men prislappen er også nye høyere enn på Nortech. Likevel er det et system som tilfredsstiller stor alarmkrav og kan lagre kortidsvideo rett ut av boksen uten ekstra kostnad.

 

Alarmsystem med langtidslagring av video:

Her er det hovedsaklig to løsninger vi anbefaler, enten Nortechkamera med ekstern opptager – eller en investering i Cleverloopsystemet. Med Cleverloop har du både valget med å lagre video rimelig i skyen hos Cleverloops egne servere. Eller lagring lokalt med harddisk. Nortech støtter kun lokal lagring og det kreves en ekstern opptager for å få dette til. Likevel er det mulig for begge systemene å lagre video via WiFi og kabel og begge systemene støtter også PoE som gjør at en installasjon alltid vil kun trenge en ledning (enten en nettverkskabel eller strømakabel).

 

Kun lagring av video:

De aller fleste overvåkningskamera kommer med ekstra funksjonalitet i tillegg til lagring. Likevel vil vi i dette tilfellet anbefale Nortechkameraene, da det største salgsargumentet til Cleverloopsystemet er nettopp dette ekstrafunksjonaliteten.

Unntaket er hvis du ikke ønsker stresset ved å lagre dataene lokalt, i det tilfelle har Cleverloop integrert støtte for skylagring som lar deg lagre filene i skyen i løpet av få minutter. Denne løsningen er også relativt prisgunstig, da datene dine blir lagret på store serverfarmer som gjør storinnkjøp av lagringsmedia.

 

Dyrepass:

I mange tilfeller ønsker du her et kamera som kan bevege seg rundt i rommet, dyr er vel ikke det som er kjent for å holde seg mest stille. Nortech bevegelseskamera.

Dersom du har et mindre dyr som befinner seg i et bur eller lignende anbefaler vi det rimelige stillestående kamera. Nortech cube.

 

Barnepass:

Det kan være meget gunstig med et sikkerhetskameraet for barnet ditt selv når det bare befinner seg i en annen del av huset. Med Nortech overvåkningskamera kan du lett sette det opp til å passe på barnet ditt og lett åpne appen og sjekke dersom det skulle komme noen ukjente lyder eller lignende.

 

Viltkamera:

Et viltkamera har bevegelsessensorer som trigger kameraet til å ta bilder eller video. Bevegelsessensoren bruker utrolig lite strøm og mange viltkamera kan stå i over et år uten å bytte batterier (Vanligvis vanlige AA batterier). Når det gjelder enkel installasjon er de uslåelige, da alle vanlige overvåkningskamera krever en strømtilkobling.