De fire kikkertene, tre fra Bresser og en fra ProView er testet for å kunne være støttende for de som besøker vår webbutikk. Vi oppfordrer våre kunder til å søke informasjon fra andre kilder, men vi tror med sikkerhet at de deler våre opplevelser.
ProView 20-60×80 Precision Spotting Scope – Klikk her for å lese mer om ProView Precision eller kjøpe kikkerten.
Prisgunsting vanntett spotting scope med overraskende høy optisk kvalitet. ProView Precision imponerer!
Precision kommer i et praktisk etui med borrelås. Har den laveste vekten av de testede spotting scopene, men imponerer likevel med den optiske kvaliteten. Høy lysinnsamling og imponerer med svært skarpe bilder. Har også et ergonomisk fokushjul med mulighet for nøyaktig justering. Av alle spotting scopene vi har testet så er det dette som kommer best ut med tanke på pris / ytelse.
Klikk her for å lese mer om ProView Precision eller kjøpe kikkerten.
ProView UHD 20-60×80 Spotting Scope – Klikk her for å lese mer om ProView UHD 20-60×80 eller kjøpe kikkerten.
Et imponerende Spotting Scope med sylskarpe bilder – Holder god skarphet i hele zoom området!
Denne kikkerten utmerker seg spesielt til å utforske det fjerne! Nærgrensen er på ca. 10 meter. Det er derfor ikke en kikkert for observasjon av et fuglebrett nærmere enn dette. Kikkerten påvirkes lite ved observasjon gjennom stue vindu. Dette fordi den har minimal lysspredning. Til de som ønsker det er det mulig å bestille telefonholderen i metall og fjernutløser. Dette er den beste telefon/spottingscope kombinasjonen vi har testet. ProView UHD 20-60×80 med sine sylskarpe bilder er et trygt kjøp.
Klikk her for å lese mer om ProView UHD 20-60×80 eller kjøpe kikkerten.
Bresser Condor 20-60×85 Spotting Scope – Klikk her for å lese mer om Bresser Condor eller kjøpe kikkerten.
Høy lysinnsamling, solid okularhus og skarpt bilde. Bresser Condor er et spotting scope av høyeste kvalitet.
Bresser Condor 20-60×85 kom i en godt merket eske. Enheten var godt emballert og levert med beskyttelsesetui/bæreveske. Etuiet gav fra seg et meget godt førsteinntrykk med tanke på kvalitet og utseende. Det har glidelås både for å åpne i front og ved okular, som gjør det mulig å benytte spotting scopet uten å fjerne beskyttelseetuiet. Glidlåsene gjør det også raskt å åpne .
Frontdekselet var av typen du trykker to knapper inn for å feste/løsne. Okularhuset var massivt og solid. Det er mulig å forlenge ringen rundt okularet slik at avstanden til okular linsen kan tilpasses øyet. Dette gir en blant annet muligheten til å begrense sidelys. Okularet var noe fastere enn på Bresser Pirsch med hensyn på justering av forstørrelse. Den mekaniske kvaliteten, huset og helheten er upåklagelig. Når du håndterer det forstår du at dette er laget for å holde. Fokushjulet gav mulighet for presist fokus.
Vi monterte enheten på vårt Walimex stativ som har god høyde og stivhet. Enheten ble testet i 4 kuldegrader og solforhold. Som testobjekt ble det benyttet en fulglemater i netting med solsikkefrø. Avstand til dette objektet var ca. 10 meter. Condor gav et lyst detaljert bilde og det var enkelt å finne optimal fokus.
På 100 meter avstand viste de optiske kvalitetene seg også utmerket både med hensyn på skarphet og lys. Kikkerten beholder god skarpet hele veien til 60x forstørrelse.
Om natten i mørket viste Condor seg å være den kikkerten som slapp inn mest lys. Av kikkertene i testen vil nok denne være den enklest å oppdage bevegelser med i skumring og om natten.
Bresser Pirsch 20-60×80 Spotting Scope – Klikk her for å lese mer om Bresser Pirsch eller kjøpe kikkerten.
Utrolig skarphet og kontrast, Bresser Pirsch imponerer!
Bresser Pirsch 20-60×80 kom i en diskret solid eske. Enheten var godt emballert og kommer med et beskyttelsesetui/bæreveske. Pirsch sitt beskyttelsesetui har avtagbare deler i front og ved okular. Dermed blit tilgangen til spotting scopet enklere for ikke å si ryddig når dette ble lagt bort. Det var også inkludert en snølås/støvlås for å beskytte linsen.
I front har Pirsch skrudeksel. Dette vil i de fleste tilfeller sitte bedre enn vanlige deksler hvor man trykker inn to knapper fra siden. Okularhuset var i metall og lot seg lett justere med hensyn på forstørrelse. Den mekaniske kvaliteten, huset og helheten er også for Bresser Pirsch helt upåklagelig. Når du håndterer det forstår du at dette er laget for å holde. Fokushjulet gav mulighet for svært presis justering av fokus.
Vi monterte enheten på vårt Walimex stativ som har god høyde og stivhet. Enheten ble testet i 4 kuldegrader og solforhold. Som testobjekt ble det benyttet en fulglemater i netting med solsikkefør. Avstand til dette objektet var ca. 10 meter.
Denne kikkerten overrasket med hensyn på skarphet og kontrast. Den var utrolig skarp også ut mot kantene. Det er ikke så enkelt å beskrive, men på 10m avstand kunne du se detaljer på et solsikkefrø som du må ha forstørrelses glass for å se om du holder frøet i hånden..
Bildet virket ikke like lyst som på Condor, men glimret med et fullstendig skarpt bilde fra kant til kant. Det minnet meg litt om første gangen jeg testet en high end Carl Zeiss kikkert. Bevegelsene til fuglene kunne oppleves i detalj. Det ble mye frem og tilbake mellom de to store spotting scopene. Det blir litt smak og behag, med Bresser Prisch kan får du et utrolig detaljert bilde. Med Bresser Condor vil du få et noe lysere detaljert bilde og mer gråtoner. I kveldslamper og dårlig lys om natten har Bresser Pirsch så liten lysspredning at du kan se ansikter på flere hundre meters avstand. Skal du drive med identifisering, da er det denne kikkerten som gjelder.
Bresser Spektar 9-27×50 Spotting Scope – Klikk her for å lese mer om Bresser Spektar eller kjøpe kikkerten.
Bresser Spektar 9-27×50 blir litt som å teste David mot Goliat i denne testen. Den kom i samme forpakning, godt merket som Bresser Condor, men i en mye mindre eske. Dette er et svært kompakt spotting scope. Enheten kommer med et enkelt lite etui/bæreveske og et bordstativ i metall. Okularet var beskyttet av et rør som skrues over okularet og festes helt inne ved kroppen av kikkerten. Dette gir uten tvil god beskyttelse. Endring av forstørrelse var like fast som på Condor. Foran linsen var det med et gummideksel. Fokus gjøres med den store ringen i front av kikkerten.
Det første du legger merke til med denne enheten er hvor liten og kompakt den er. Vi testet denne optisk mot samme objekt, fulgemateren. Den er skarp på lav forstørrelse, men kan ikke måle seg med de store spotting scopene på høyere forstørrelse. I mange tilfeller kommer du langt med 9 ganger forstørrelse. I dette området var den til gjengjeld svært skarp.
Bresser Spektar kan stå i vindusposten, på terrasse bordet eller kjøkkenbordet for den saks skyld. Den tar så liten plass. Ønsker du en liten kikkert tilgjengelig er denne enheten et godt valg. Den kan stå fremme nesten hvor som helst. Fordi den er liten er den også diskret. Fordelen med en slik kikkert er det lille stativet. Du kan observere lenger uten skjelving og du kan får da med deg flere detaljer. Selve stativet var også et svært hyggelig bekjentskap. Den er i stål utførelse og passet ypperlig til kikkerten. Den stod godt. Enheten passer godt for alle typer observasjoner. Vi likte vi den når best i forstørrelsen og da er den jo alene fordi de andre starter på 20x forstørrelse. Og den kan stå ved siden av kaffekoppen på bordet.