Vi har gjort en test av våre klippere basert på førsteinntrykk, brukervennlighet, støynivå, vibrasjonsnivå og versatilitet/tilbehør. Hensikten er å gi deg så mye informasjon som mulig slik at du kan gjøre et godt og informativt kjøp, akkurat som om du hadde tatt i produktet selv og testet det i butikken på forhånd. Vi vil at du skal være fornøyd med ditt kjøp ved å vite nøyaktig hva du får.

Vi er også selger av klippere, men vi har gjort vårt beste for å være objektive i våre tester. Vi oppfordrer våre kunder til å oppsøke andre tester, men tror med sikkerhet at andre anmeldere deler våre opplevelser.

Kontakt oss gjerne hvis du har informasjon eller meninger du kan tilføye produktene, slik at denne siden kan bli så bra og informativ som mulig.

Produktene omtalt i denne testen

G3Ferrari – Preciso – Profesjonell Hår- og Skjeggklipper

Pris: 699 kr | Vekt: 300 g

Den kraftigste og mest brukervennlige klipperen, med et flott og moderne utseende. Preciso tar alle hår og skjeggtyper med spesialblader av keramikk og titanium, og er veldig behagelig å holde, med minimalt støy og vibrasjonsnivå. Er helt klart høy kvalitet og verdt prisen.
Klikk her for mer detaljert info om klipperen

Preciso kommer i en veldig stor pakke, med god grunn. Denne er den største og kraftigste klipperen i vårt sortiment. Preciso har mye tilbehør, hele 6 forskjellige kammer for bladet, en ståbase der klipperen kan opplades, tosidig kam, saks i rustfritt stål, rensebørste og smøreolje. Pakken kan brukes til oppbevaring, ettersom den inneholder en plastplattform med uthulte plasser for alle individuelle deler. Preciso har et flott, metallisk og moderne utseende med liten veiledende tekst på blant annet sikkerhetslåsen for av/på knappen for å tydelig vise hvordan det brukes. Den er den mest komfortable klipperen å holde i testen, og er lett å justere nivåene med det stilige hjulet i kjernen av enheten. Preciso er den eneste enheten med blader av keramikk og titanium, som gjør den egnet til alle typer skjegg og hår, og har med alle kammer en mulighet til å klippe fra 0,8 mm til 30 mm. Kammene er også svært enkle å få av og på hodet.

Til forskjell fra Figaro er LCD skjermen mindre tydelig å lese, men den skrur seg ikke av i mellomstegene. Preciso har god vekt og er svært robust bygd. Den har det laveste lydnivået i testen på et svært behagelig nivå, og er så godt bygd at du omtrent ikke kjenner noe vibrasjon, selv med laderen koblet inn. Ledningen er seig å plugge inn og ut, akkurat som Figaros ledning, men sitter godt og vil ikke falle ut. Seigheten er ikke et problem, ettersom du kan plugge ledningen til ståbasen. Ståbasen har antiskli bein som gjør at den står fastere på glatte flater. Du bør allikevel plassere ståbasen et trygt sted, ettersom Preciso tipper lett ved den minste kontakt når den står i basen.

G3Ferrari – Prezioso – 6-i-1 Hår- og Skjeggklippersett

Pris: 599 kr | Vekt: 150 g

Størst versatilitet med mest tilbehør. Prezioso har alt du måtte trenge og er den eneste med en kroppshårskomponent.
Klikk her for å se mer detaljert info om klipperen

Preziosos pakke er liten i forhold til mengden utstyr som er inkludert. Klipperen kommer med en teipbit på av/på bryter for sikkerhet, og alle delene har sin egen plastpose. Inneholdt er hele 6 forskjellige hoder for klipperen, 2 kammer som kan festes til hodene, en flott ståbase for klipperen og alle delene, tosidig kam, saks i rustfritt stål, rensebørste og smøreolje. Prezioso er helt klart den største pakken og er den eneste klipperen som kroppshårskomponent. Klipperen og hodene har et fint polert utseende som er lett å rengjøre, med metalldeler og skruer som er spesiallagd for å gi et moderne utseende. Hodene gir fra seg fine klikk når de settes på, og har en knapp for å løse dem ut. Det er ingen justeringsnivåer via et hjul, ettersom man bytter ut hodene etter hvilken lengde som trengs. Tilhørende kammer for noen hoder kan dyttes i ulike posisjoner slik at at en stor bredde kuttenivåer blir mulig. For eksempel kan kammen til hårklipperhodet justeres i 5 posisjoner som gir klippehøyder mellom 11 – 22 mm. I tillegg er skjeggklipperen i stand til å kutte mellom 2,4 – 4 mm, og kroppsklipperen mellom 3 – 9 mm, som til sammen med barbereren og trimmeren gjør Prezioso til den mest versatile klipperen i vårt sortiment. Klipperen er også oppladbar, og har en ledning som er enkel å koble inn og ut.

Prezioso har et ok støynivå og et godt grep, men som med Figaro har stilpregede linjer langs enheten som gjør den mer ubehagelig å holde enn hvis designet var glatt. Klipperen er også svært lett og mindre robust, noe som gjør at vibrasjonsnivået føles sterkere enn Figaro og Preciso, spesielt med laderen innkoblet. Mangel på robusthet vises også i at hodene kan røskes av selv om utløserknappen ikke er trykket ned, noe som har lett for å skje når du forsøker å fjerne en kam fra et hode på andre måter enn den designerte. Dersom du har svært små fingre har du en fordel, ettersom du kan dytte av kammen uten å raspe deg selv på metallkanten av hodet. Friksjonsstripene på toppen av kammene er ment til å benyttes for å forhindre det ovennevnte, men kammen setter seg ofte fast og må dyttes av allikevel. Spesielt bør man være forsiktig når man fjerner kammen fra kroppsklipperen. Bruk en klut dersom du prøver å fjerne den, eller forsøk å dra den ut fra hullene på sidene. Dette er ikke et stort problem når man får teken på det, men kan være vanskelig i starten. I tillegg har ikke ståbasen antiskli, noe som gjør at den lett kan dyttes rundt på en glatt overflate, og klipperen vil veldig lett tippe bakover hvis den blir dyttet forfra.

G3Ferrari – Figaro – Oppladbar og Vanntett Hårklipper

Pris: 499 kr | Vekt: 255 g

Den eneste vanntette klipperen i testen. Figaro har høy brukervennlighet og et toppmoderne utseende. En rimeligere hårklipper, ettersom den ikke kommer med mye tilbehør, men som fortsatt gir mye for pengene i kvalitet.
Klikk her for å se mer detaljert info om klipperen

Figaro kommer i en relativt liten pakke størrelsesmessig i forhold til de andre produktene i vårt sortiment. I tillegg til hårklipperen selv, som gjør et veldig godt inntrykk med sine metalliske dekorasjoner og moderne utseende, er det også inkludert en tosidig kam, rensebørste og smøreolje. Hovedsakelig utmerker Figaro seg med sitt flotte design. Spesielt er dens tydelige LED skjerm svært behagelig å se på, og klipperen har et justeringshjul i kjernen av klipperen framfor en bryter i en konvensjonell klipper. Hjulet er stilig inkorporert samtidig som det er lett og behagelig å bruke. Hårklipperen ser ikke bare bra ut, men er også vanntett slik at du lett og effektivt kan rengjøre den etter bruk. Den føles robust med minimalt følbar vibrasjon, har god vekt og et behagelig lydnivå. Figaro har sterke blader i rustfritt stål, som kan tas av enheten for rensing, og veldig mange kuttehøyder fra 3 til og med 22 mm (ca. 13 stk med mellomledd). Hårklipperen er oppladbar med 1 times brukstid, som gjør den mye enklere å bruke, spesielt kombinert med sin vanntetthet.

Derimot kunne den vært litt bedre å holde, ettersom de stilfulle kantene graver seg litt inn i håndflaten. Dette er ikke et veldig stort problem, men er verdt å merke seg dersom komfort er viktigere enn utseende. Figaro ofrer funksjon for design også i den forstand at den heller ikke har noen sikkerhetsfunksjon for av/på knappen. LED-skjermen skrur seg av i hvert mellomsteg, som kan være både en praktisk og estetisk mangel. Figaro kommer ikke med noe ståbase eller form for oppbevaring, har en ledning som er svært seig å koble inn og ut (men som sitter godt), og lukter litt brent ved bruk.

G3Ferrari – Style – 4-i-1 Hårklippersett

Pris: 299 kr | Vekt: 360 g

Godt utseende, god å holde, god å bruke, men med litt for høyt støy- og vibrasjonsnivå og ganske klønete applikasjon av tilbehør. Mye for pengene.
Klikk her for å se mer detaljert info om klipperen

Style kommer i en stor pakke, der klipperen er beskyttet av bobleplast. Den har et fint polert utseende, med en veldig unik spake for å justere høyden mellom to nivåer per kam for totalt å greie kuttehøyder mellom 3 – 12 mm. Av/på knappen er fint inkorporert i designet på siden som en bryter. Den er veldig robust bygd med store sterke skruer og du kjenner den godt i hånda med den høye vekten. Hårklipperen balanseres behagelig på fingrene, og er topptung med et bøyd design for å lettere nå fram til bakhodet. I tillegg er en tosidig kam, saks i rustfritt stål, rensebørste, bladolje og 4 forskjellige kammer inkludert i pakken.

Hovedsakelig tilbyr denne enheten mye for pengene i styrke og versatilitet, men den har en del utfordringer. Kammene som følger med sitter godt og klikker på plass på klipperen med litt makt, men ender opp med å sitte altfor godt. De er nesten umulig å få av igjen ved mindre du dytter spaken opp og vipper kammen opp nedenfra (som er ubehagelig å bruke fingrene til ettersom du rasper dem mot metall og har kun en liten plasthake å dra i). Spaken er også lealaus, bøyer seg, og gir liten anvisning for om du har nådd ytterpunktet. Tar man litt for mye i kan spaken brekke. Beskyttelseslokket for bladene derimot faller lett av. Selv om Style oppleves som ganske robust kjennes vibrasjonen godt igjennom, som kan gjøre den ubehagelig å bruke i lengre økter. Klipperen vibrerer og støyer også mer når spaken er oppe. Ellers er klipperen kun ok når det kommer til støynivået. Skruene i klipperen er ikke veldig godt gjemt, som gir den et billigere utseende, samtidig som den ikke er oppladbar og har ledningen permanent festet til bakenden. Style har heller ingen oppbevaringsenhet.  Det går klart frem hvorfor denne enheten kun koster 299 kr, men til tross for billig design gir den mye klipper for pengene.

Girmi 5-i-1 Oppladbart Hår- og Skjeggklippersett

Pris: 599 kr | Vekt: 140 g

Flott design, god å holde i og har mye tilbehør. Mer brukervennlig enn Presiozo, men har mindre vesatilitet.
Klikk her for å se mer detaljert info om klipperen

Hår- og skjeggklipperen fra Girmi gir et godt førsteinntrykk. Klipperen kommer i en flott finlaget innpakning der klipperen selv synes i gjennomsiktig plastikk. Inkludert er 5 forskjellige hoder, 4 kammer for hodene, rensebørste, smøreolje og en fin ståbase for klipperen og tilbehøret. For forskjellige klippehøyder er det ingen justeringsknapp, men kammene kan byttes ut med tilsvarende høyder (3 – 12 mm for hårklipperen, 0,8 – 1,4 mm for skjeggklipperen) for å få den høyden som ønskes. Pakken kan også brukes til oppbevaring ettersom plastbelegget har spesiallagde groper for klipperen og hver del. Klipperen har et flott utseende som står i stil til logoen, og har en ergonomisk utforming med friksjonsstriper for godt grep. Spikerne er skrudd inn mindre synlig enn på Style, som gir den et mer finbygd og moderne utseende. Den er ikke like behagelig å holde som Preciso og Style, men føles bedre enn gjennomsnittet. Klipperen er også oppladbar, og har en ledning som er enkel å plugge inn og ut.

Når det angår robusthet har gir klipperen noen bekymringer. Den er hovedsakelig laget av lettvektig plast, som gjør at vibrasjonen kjennes ganske godt med strømkabel koblet inn. Oppladet, kjørt uten tilkoblet ledning, er nedredelen av enheten spart vibrasjon. Klipperen lager også mye lyd, inkludert knitrelyder dersom en kam er festet på hodet, noe som kan være ukomfortabelt. Kammene er lette å få av og på, men hodene derimot er svært problematiske før du får inn teknikken. Etter en del tid på å knote viste teknikken var å forsiktig sikte den inn nederst i en vinkel, og deretter vinkle den inn ovenfra og klikke den inn. Dette er ikke intuitivt sammenlignet med Prezioso og Girmis Trimmer der hodene klikkes på rett ovenfra uten problem. Hodene spretter også av når de tas av klipperen, noe som ikke er svært brukervennlig eller optimalt for en skvetten person. Knappen foran for nivåjustering har tre nivåer som er rask når den tilbakestilles, men føles seig hvis dyttet oppover. Allikevel er den i forhold til Prezioso bedre å håndtere i den forstand at du mest sannsynlig ikke vil kutte deg på den og stadig føle ubehag med å dytte kammer opp og ned, takket være justeringsknappen, selv om det krever en del øvelse å tre hodene på. Ståbasen har ikke antiskli, og kan derfor lett skli på en glatt overflate. Klipperen står ikke stødig og kan lett falle over. I tillegg er klipperen ikke vanntett, og lukter litt brent ved bruk.

Girmi Trimmer med Øre- og Nesekomponent og Ståbase

Pris: 199 kr | Vekt: 65 g

Liten, rimelig og stilig. Girmis Trimmer er et flott designet ekstratilbehør med god brukervennlighet. En mulighet dersom du allerede har en større skjegg- og hårklipper som mangler en øre- og nesekomponent og/eller presisjonsklipper.
Klikk her for å se mer detaljert info om klipperen

Girmis Trimmer er en veldig liten maskin, noe som synes godt med den lille innpakningsboksen den kommer i. Den går på et enkelt AA batteri, som opptar ca. halve plassen til hele maskinen. Den er lett og stilfull, og har en tydelig og enkelt brukbar bryter foran som lager fine klikkelyder når den dyttes til av eller på posisjon. Enheten gir et godt grep og ligger godt i hånden, men kan kanskje være litt for lett i og med at den består hovedsakelig av plast. Medfølgt er også en rensebørste, tosidig kam, to hoder for trimmeren, et sikkerhetslokk i plast og en veldig liten ståbase som står i stil til trimmeren. Plastplattformen som medfølger i pakningen kan også brukes til oppbevaring. Ståbasen er en av de minst lealause i testen, da det skal litt til for at trimmeren skal tippe over mens den står i den.

Trimmeren oppleves ikke som særlig robust, i og med at den hovedsakelig består av plast og det er bare tuppene av komponentene som er av metall. Øre- og nesekomponenten gir omtrent ikke fra seg lyd eller vibrasjon, men trimmerkomponenten gir fra seg både mye vibrasjon og støy. Av/på bryteren er dessverre litt lealaus, og dette er den eneste bryteren på enheten ettersom den ikke har noen form for justeringsnivåer. Ståbasen har ikke antiskli bein, som gjør at den lett sklir rundt på glatte overflater. Trimmeren er heller ikke vanntett.